KezdőlapFastest SlapMegtorpedózta Verstappen álmait az egyik népszerű vállalkozás

Megtorpedózta Verstappen álmait az egyik népszerű vállalkozás

-

Max Verstappen is saját márkát szeretett volna létrehozni, ám a Nike-nak nem tetszett annyira a névötlete.

A holland versenyző 2028-ig biztos marad a Forma-1-ben, ám miután lejár a szerződése, már nem feltétlenül akar a száguldó cirkusz tagja lenni. 30-as éveire mással is foglalkozna, más kategóriákba is belekóstolna.

A 25 éves pilóta már egy projektet el is akart indítani, ám az egyik népszerű márka közbeszólt. „Max 1” néven futottak volna Verstappen  új vállalkozása, ám a Nike megvétózta ezt. Ugyanis a név túlságosan hasonlít a Nike: Air Max-re.

Max Verstappen
Max Verstappen – Fotó: Getty Images/Red Bull Content Pool

A Benelux Szellemi – és Tulajdonjogi Hivatal (BOP) a Nike-nak adott igazat, mivel a két név hasonlósága összezavarhatja a vásárlókat, akik azt is hihetik, hogy a két cégnek köze van egymáshoz.

„Mindkét feliratban szerepel a MAX szó, bár nem ugyanazon a helyen. A hivatkozott védjegyekben az AIR és a MAX szó azonos súllyal szerepelnek, ami nyomtatásban is látszik. A vitatott szó itt a MAX. Az 1-es számot a szó pontosításának kell tekinteni. Így a megjelölések megegyeznek. A szóban forgó termékek (Nike és Max) részben azonosak. Vizuálisan és hangzás alapján is megállapítható egy bizonyos mértékű hasonlóság. A Hivatal úgy véli, emiatt a fennáll az összetévesztés veszélye, hiszen a közösség azt hiheti, hogy a hivatkozott védjegy, és a vitatott megjelölés által forgalmazott árucikkek egy vállalkozástól erednek.” – áll BOP közleményében.