KezdőlapFormula 1Megoldódott a versenyigazgató-kérdés a Miami Nagydíjra

Megoldódott a versenyigazgató-kérdés a Miami Nagydíjra

-

Úgy tűnik, mégsem lesz szüksége beugró versenyigazgatóra a Forma-1-nek az első Miami Nagydíjon, sajtóhír szerint ugyanis az Emilia Romagna Nagydíj után pozitív koronavírus-tesztet produkáló Niels Wittich ott lesz a szezon ötödik versenyén.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, az imolai versenyhétvége után a tavalyi abu-dzabi botrányt követően leváltott Michael Masi helyére érkező mindkét versenyigazgató elkapta a koronavírust. Niels Wittich és Eduardo Freitas közül az F1-es Miami Nagydíjjal kapcsolatban előbbi fertőzése volt a mérvadó, a portugál szakember ugyanis a hosszú távú világbajnokság (WEC) spái fordulóján teljesítene szolgálatot akkor is, ha Wittich nem tud elutazni az Egyesült Államokba (na meg persze, ha addig ő is negatív lesz). 

Az FIA-nak így sürgősen helyettes után kellett néznie, akit a hírek szerint Scot Elkins, a Formula E versenyigazgatójának személyében találtak meg. Csakhogy a The-Race.com információi alapján nem lesz szükség a beugrásra, Wittich ugyanis már a múlt hét végén negatív koronavírus-tesztet produkált, így vélhetően időben el tud utazni a miami versenyre.

Az idő azért is szorította őt, mert ellentétben a legtöbb helyszínnel, az Egyesült Államokba a beutazáshoz is szükség van negatív tesztre, amelyet az országba lépést megelőző 24 órán belül kell elvégezni. Wittich helyettese Colin Haywood lesz a hétvégi versenyen.

ForrásThe-Race