DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Meglepte a Ferrari előnye Perezéket

Számított rá a mexikói, hogy a Scuderia előnyben lesz Monacóban, de akkora különbséget nem várt, mint amit pénteken tapasztalt. Verstappen sem mindennel elégedett az első napot követően.

A két élcsapat közül egyértelműen a Ferrari zárhatta optimistábban a Formula-1-es Monacói Nagydíj pénteki edzésnapját, miután elhozták az első két helyet a késő délutáni tréningen, ráadásul nagyságrendileg négy tizedmásodpercet osztottak ki a Red Bulloknak. Akik közül ezúttal Sergio Perez végzett előrébb, aki így értékelte a ma látottakat:

„Mint mindig, remek érzés újra Monacóban vezetni. Jó két edzésen vagyunk túl, még ha a hosszú etap nehézkes is volt a forgalom miatt, de összességében úgy fest, hiányzik valami a Ferrarihoz képest, nagyon erősnek tűntek ma. Úgyhogy mindent ki fogunk elemezni és meglátjuk, mit tudunk tenni, de igen erősnek tűntek ma” – nyilatkozta Perez a Formula1.com hasábjain.

perez-monaco-rb-day1



Arra a kérdésre, hogy váratlanul érte-e őket, hogy a Ferrari fölényben volt az FP2-n, így felelt a mexikói: „Igen, meglepődtünk. Számítottunk különbségre, de nem ekkorára. Úgyhogy rengeteg munka vár ránk, aztán meglátjuk. A Q3 az, ami igazán számít.”

A címvédő és a világbajnokságot jelenleg is vezető Max Verstappen egyelőre csapattársától is elmaradt. Christian Horner szerint a holland egyedül az 1-es kanyarban veszít komolyabb időt, maga Verstappen pedig így nyilatkozott a pénteki nap végén:

„Összességében kipróbáltunk néhány dolgot, hogy lássuk, miként viselkedik az autó. Az első edzéssel valamelyest elégedettebb voltam, mint a másodikkal, és igen, természetesen ha jobb az egyensúlyod, jobban tudod támadni a pályát és a köridő is jobb lesz. Egyértelmű, hogy találnunk kell valamit a Ferrarival szemben – emellett a saját egyensúlyomra is rá kell lelnem. Érezni az autók tömegét, kicsit nehezebb, lassabb és hepehupásabb ezekkel az autókkal, mivel merevebbek, de ez rendben van. Nehezebbek kissé a látási viszonyok, nagyon hektikus itt vezetni” – összegezte a 2022-es új autókkal kapcsolatos benyomásait is a világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: