Meglepőt húzhat az Aston Martin, ha Vettel visszavonul – sajtóhír

A Motorsport.com olasz kiadása szerint benne van a pakliban, hogy meglepőt húz az Aston Martin Sebastian Vettel visszavonulása esetén: a honfitársa, Mick Schumacher érkezhet a csapathoz.

Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

A nyáron a 35. életévét betöltő Sebastian Vettel Forma-1-es jövője finoman szólva is kérdéses, egyáltalán nem lehet biztosra venni azt, hogy a négyszeres világbajnok ott lesz a 2023-as F1-es rajtrácson.

A német pilóta szerződése 2022 végén lejár az Aston Martinnal, és az IndyCarba és a Formula E-be is csábítják Vettelt, aki nemrég egy politikai műsorban ismerte el, képmutatónak tartja magát, amiért sokat beszél a környezetvédelemről, mégis a Forma-1-ben versenyez.

Az Astonnak tehát fel kell készülnie arra az eshetőségre, hogy Vettel visszavonulhat. Korábban arról lehetett olvasni, hogy a csapattulajdonos Lawrence Stroll listájának legtetején Fernando Alonso neve áll, a Motorsport.com olasz kiadása szerint viszont – bár Alonso is érdekli a csapatot – egy német pilóta szerződtetésére lehet a legnagyobb esély.

Még több F1 hír:

A szóban forgó versenyző nem más, mint Mick Schumacher, aki bár idén eddig jelentősen elmarad a csapattársától, Kevin Magnussentől, két erős érv szólhat mellette: a családneve és a német nemzetisége.

Utóbbi azért lehet fontos a brit autógyártónak, mivel szeretnének jóval több autót eladni Németországban, ilyen szempontból pedig előnyös lehet Schumacher szerződtetése, akit a portál szerint nem lenne nehéz „kivásárolni” a Ferrari juniorprogramjából, lévén a Haasnál jobb kocsit nem tudnak biztosítani számára.

Eközben a beszámoló szerint Alonso jelenleg arra vár, hogy választ kapjon az Alpine-tól – a francia istállónak a jelek szerint közte és a tavalyi Forma-2-es bajnok Oscar Piastri között kell döntenie a 2023-as évet illetően.

Amikor Kimi Räikkönen bizonyította, hogy nincs nála lazább F1-es pilóta! (videó)

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Russell kiválóan védekezett Verstappen ellen
Következő cikk Ki ugorhat be a McLarenhez, ha Lando Norris nem tud rajthoz állni?

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország