Meglepő vallomás: a McLaren elégedetlen az autójával, gyors fejlesztéseket terveznek

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella elismerte, hogy nem teljesen elégedettek a frissen bemutatott MCL60 aktuális változatával, de hozzátette, hogy számos fejlesztésen dolgoznak, amellyel már a 2023-as F1-es szezon elején kijavítanák a hiányosságaikat.

Zak Brown, CEO, McLaren Racing, Andrea Stella, McLaren Team Principal, Lando Norris, McLaren, Oscar Piastri, McLaren

Zak Brown, CEO, McLaren Racing, Andrea Stella, McLaren Team Principal, Lando Norris, McLaren, Oscar Piastri, McLaren

McLaren F1 Team

A McLaren ismét a wokingi gyárában mutatta be a legújabb Forma-1-es versenyautóját, az MCL60-at. Bár a csapat célja az, hogy utolérjék a három élmenőt, Andrea Stella csapatfőnök elismerte, hogy ez a szezon legelején még nem egy reális cél.

Stella elmondása szerint nem teljesen elégedettek a most prezentált autóval, de réméli, hogy a már készülő fejlesztési csomagjaikkal minél hamarabb elérhetik az autóban rejlő potenciált.

„A tavalyi autónk teljesítményének elemzésekor számos területet meghatároztunk, ahol fejlődnünk kell, és a jó hír az, hogy szinte az összesen előrelépést értünk el” – nyilatkozta Stella többek között a Motorsport.com-nak a McLaren sajtótájékoztatóján. „Nem fogok belemenni a részletekbe, de szerintem senkinek nem okozok meglepetést azzal, ha azt mondom, elsősorban aerodinamikai területekről van szó.”

„Az F1-ben az aerodinamika a király, ez nem titok, de volt egy pár terület, például a gumikkal kapcsolatban, ahol módosításokat kellett végrehajtanunk.”

„Több része is van az autónak, amelyek hamarosan újabb fejlesztéseket kapnak a szezon elején. Nem vagyunk teljesen elégedettek az autóval, amellyel el kell kezdenünk a szezont, de optimisták vagyunk, hogy hamarosan nagy lépéseket tehetünk.”

A Forma-1-es csapatok már decemberben elkezdik megépíteni a februárban prezentált, majd bejáratott autókat, azonban a háttérben a fejlesztéssel nem állnak le, így talált a McLaren is az egyelőre meg nem nevezett területeken extra teljesítményt azután, hogy a gyártósorra került az MCL60 első változata.

„Mint mondtam, legnagyobbrészt elégedettek vagyunk a fejlesztéseinkkel, de egy pár területen csak későn értünk el áttörést, amit rövidtávon már nem fogunk tudni kihasználni. Ezért is mondtam, hogy a szezon kezdete után érkeznek még fejlesztéseink, muszáj a realitások talaján maradnunk.

Arra a kérdésre, hogy a már most betervezett fejlesztési csomag nélkül is elérhetik-e a 2023-as céljaikat, Stella elismerte, hogy „ez meglepő lenne”, mivel az F1-ben szerinte csak akkor lehet előrelépést elérni, ha minden kitűzött célt teljesítenek.

A McLaren „szerencséje”, hogy a közel-keleti futamok és Ausztrália után egyhónapos szünetre vonul az F1, mielőtt április végén Azerbajdzsánban folytatódna a szezon, így Stella reményei szerint már az év negyedik futamára elkészülhetnek a fejlesztéseikkel.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Íme a McLaren 2023-as F1-es autója, az MCL60!
Következő cikk Itt követheted élőben az Aston Martin AMR23-as autó bemutatóját!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország