Megérkezett a Mercedes utolsó Formula E autója

A Mercedes (egy ideig legalábbis) 2022 végén búcsút int a Formula E-nek. A stuttgartiak bemutatták azt a konstrukciót, amivel meg szeretnék védeni bajnoki címüket a sorozatban.

Car_S01_101

Bár a Mercedes Formula E csapatát irányító Ian James és a márka motorsport részlegéért felelős Toto Wolff gondolkoztak a független csapatként történő folytatáson, a németek végül nem tartanak a Formula E-vel a 3. generációs korszakban.

A Mercedes Valenciában leplezte le 2022-es autóját, ami egy ideig biztosan az utolsó lesz a Formula E-ben. A stuttgartiak autója, amit tavaly Nyck de Vries kormányzott világbajnoki címre, idén már 20 kilowattal rendelkezik versenykörülmények között. 

Még több F1 hír:

Bár de Vries sokáig a Williams és az Alfa Romeo F1-es ülésére is jó eséllyel pályázott, a holland végül maradt a Formula E-ben, ahol továbbra is Stoffel Vandoorne lesz a csapattársa.

„Nem fog változtatni az alapvető hozzáállásunkon az, hogy üldözőből üldözötté váltunk. Tudjuk, milyen erős a mezőny ebben a sorozatban, készen állunk az újabb küzdelemre” – nyilatkozta Ian James csapatfőnök.

„A nyomás eddig is ott volt. A csapat munkáját figyelve örömmel látom, mennyire vágyik mindenki arra, hogy kiaknázzuk a csapatban rejlő lehetőségeket.”

Bár a 2021-es szezon dupla sikerrel zárult a Mercedes számára, a csapat a szezon közben komoly formahanyatláson esett át. Az autó bemutatóján elmondták, a tervezés során nagy hangsúlyt helyeztek a konstrukció és a gumik jobb megértésére, aminek köszönhetően úgy érzik, tovább javulhat majd a Mercedes teljesítménye.

Car_S01_101

Car_S01_101

Elhunyt Sir Frank Williams

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Da Costa: a Formula E fel tud állni a legutóbbi pofonjaiból
Következő cikk Giovinazzi „zavarodott” volt a Formula E tesztje után

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország