McLaren: Ausztria megmutatta, mekkora a valódi lemaradásunk

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl szerint a 2021-es Stájer nagydíj remekül megmutatta, hogy mekkora különbség van valójában a két topcsapat, valamint a középmezőny eleje között, miután az 5. helyezett Lando Norris is kört kapott Max Verstappentől.

Lando Norris, McLaren MCL35M

Lando Norris, McLaren MCL35M

Mark Sutton / Motorsport Images

Lando Norris sorozatban a harmadik 5. helyét szerezte meg a Stájer Nagydíjon, a konzisztenciájával pedig még mindig tartja a McLaren a 3. helyet a konstruktőri bajnokságban, annak ellenére, hogy Daniel Ricciardo még mindig nem szokott össze teljesen az MCL35M-mel.

Bár idén már két dobogós helyezést is szereztek, a wokingiak csapatfőnöke, Andreas Seidl szerint a Stájer Nagydíj, ahol Norris is kört kapott 15 körrel a verseny vége előtt, pontosan megmutatta, hol állnak az idei erősorrendben.

„Világosan látszódik, hogy az időmérőkön és a versenyeken is fontos lépést tettünk meg, és közelebb is kerültünk az előttünk állókhoz” – nyilatkozta Seidl a vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Még több F1 hír:

„Ugyanakkor az is teljesen nyilvánvaló, hogy a különbség így is nagy, különösen akkor, ha ezek a srácok a verseny végéig nyomják neki, amire nem nagyon volt példa tavaly.”

„A Max és Lewis közti csata, ahol mindketten padlógázzal mennek az egész verseny alatt, megmutatja, hogy mekkora a valódi különbség köztük és köztünk, amikor nincs biztonsági autó, vagy valami hasonló változó.”

„Ettől függetlenül elégedett vagyok a megtett lépéseinkkel. Ezt kell folytatnunk az előttünk álló két évben is, és akkor előbb-utóbb utolérjük őket.”

Míg Seidl a pozitívumokat látja a csapat fejlődésében, a pilótafülkében Norrist kissé frusztrálja a jelenlegi helyzetük.

„Tavaly az 5. hely olyan volt, mint egy gőzelem” – idézi Norrist a The Race. „De amint egy kicsit is megszokod ezt a pozíciót, ennél is többet akarsz. Kicsit frusztráló, mert ma messze előttünk voltak.”

„Nem 5, 10, 15 másodperccel voltak előttünk, hanem 26,7-tel (a 4. Perezhez képest). Ez nagyon nagy különbség, ennek ledolgozásához egy sokkal jobb autóra lenne szükségünk. Idegesítő a helyzet, mert mi is fejlődni akarunk, de azt hiszem még egy darabig nem fogtok ennél jobb eredményt látni tőlünk a nyers tempó alapján.”

„Izgalmas” bővítést kap a Forma-1 Orosz Nagydíjának új helyszíne

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk „Izgalmas” bővítést kap a Forma-1 Orosz Nagydíjának új helyszíne
Következő cikk Alonso: tárgyaltam a Red Bull-lal is

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország