Mazepin terepralin nyert, már a Dakart fontolgatja - F1VILÁG.HU

Mazepin terepralin nyert, már a Dakart fontolgatja

HIRDETÉS
A Haas korábbi Forma-1-es pilótája az év eleji menesztése óta először indult autóversenyen, amelyen rögtön kategóriagyőzelmet szerzett. A sikeren felbuzdulva a Dakar Ralin való elindulást tervezi.
RED BULL RING, AUSTRIA - JUNE 24: Nikita Mazepin, Haas F1 during the Styrian GP at Red Bull Ring on Thursday June 24, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Saját személyiségéhez illően drámai hirtelenséggel ért véget Nikita Mazepin Forma-1-es pályafutása idén év elején, amikor csapata, a Haas az orosz-ukrán háború következtében menesztette a pilótát. Azóta csak a kirúgása kapcsán olvashattunk róla híreket, most azonban szakmai tevékenysége miatt merült fel ismét a neve a sajtóban. Mazepin ugyanis terepralira nevezett, és rögtön kategóriát is nyert.

Az orosz pilóta a tíznapos Silk Way Rally-n indult a T3-as géposztályban, amiben egy Can-Am volánja mögött 34 perc 20 másodperc előnnyel nyert, maga mögé utasítva több terepralis veteránt. A győzelem kapcsán Mazepin elárulta, felmerült benne a Dakar Ralin való elindulás.

„Hogy az is a karrierem része lesz-e, azt majd meglátjuk. Előtte sokat kell készülnünk a homokra, mert ott sokkal több van belőle. Érzelmi téren most már látom, mire van szükség. A Dakar idén december 31-én indul és január 15-én zárul. Ez 15 küzdelmes nap a volán mögött. Most tizet teljesítettem és elfáradtam, szóval fel kell készülnöm” – árulta el a 23 éves orosz.

Az aktuális F1-es mezőnyből Fernando Alonso az, aki rendelkezik terepralis tapasztalatokkal, hiszen korábban többek között a Dakar Ralin is részt vett. Mazepin elárulta, érdeklődve figyelte a spanyol kollégája versenyét.

„Érdekelt, egy aszfalton versenyző pilóta mire megy terepen. Az egyik pilótaparádén megkérdeztem tőle, mit szól a ralizáshoz, és azt mondta, szívesen visszatérne hozzá” – fogalmazott Mazepin.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!