Mazepin Steinerrel való beszélgetése vezetett a monacói „áttöréshez”

Nyikita Mazepin elmondta, hogy most már „másképp dolgozik” a csapatával, ez pedig ahhoz vezetett, hogy Monacóban sikerült neki egy jelentősebb teljesítménybeli előrelépést elérnie.

Nikita Mazepin, Haas

Nikita Mazepin, Haas

Steven Tee / Motorsport Images

Mazepinnek nagyon nehezen indult az első F1-es idénye, hiszen lényegében minden hétvégén vétett hibákat, és a tempója is jelentősen elmaradt csapattársától, Mick Schumachertől. A hercegségben viszont fordult a kocka, és az orosz volt a meggyőzőbb pilóta.

A sokat kritizált versenyző most kifejtette, hogy volt egy beszélgetése a csapatfőnökével, Günther Steinerrel, és ez vezetett a Monacóban látott fejlődéshez. Amikor megkérdezték tőle, hogy áttörésnek lehet-e nevezni az előző viadalt, ő igennel felelt.

„Igen, az volt. Nem számítottam arra, hogy ilyen hirtelen fog jönni, de legyen szó nagy vagy kis lépésekről, a lényeg, hogy előrefelé haladj, és én is ezt vettem célba. Ez olyasmi, amiről Güntherrel beszéltem, hogy miként kell a mérnökökkel és a csapattal dolgozni, ő pedig támogatott engem.”

Még több F1 hír:

„Remélhetőleg ez a módszer pozitív irányt jelent, ezért ugyanígy folytathatjuk majd tovább.” Mazepint folyamatos kritikák érték a bemutatkozása előtt és azóta is, hiszen sokszor viselkedett megkérdőjelezhető módon a pályán és azon kívül is. A balhés pilóta viszont már sokat tanult azóta.

„Emlékszem, hogy Günther mondta nekem az első futamon, hogy elképesztő lesz majd visszanéznem öt futam múlva arra, hogy milyen sokat fejlődtem. Látom, hogy ez a bölcs tanács igaz is lett. Már sokkal magabiztosabb vagyok az autóban, mint az elején.”

„Az utóbbi időben felfelé indult el a fejlődési görbénk a kis csapatommal. Minden reggel mosolyogva érkezünk meg a pályára, szóval jó helyzetben vagyunk” – mondta előrelépéséről Mazepin.

Verstappent nem lehet megzavarni a pszichológiai játszmákkal

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Vettel: nem rak extra terhet Verstappenre az, hogy vezeti a pontversenyt
Következő cikk Verstappen: Természetesen hiszem, hogy én vagyok a legjobb!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország