KezdőlapFormula 1Mazepin: megtudtam, mennyi verseny lesz, és rá akartam lazulni

Mazepin: megtudtam, mennyi verseny lesz, és rá akartam lazulni

-

Kicsit több, mint egy évvel ezelőtt robbant ki a botrány, ami Nikita Mazepin bemutatkozását kísérte. Az orosz pilóta most beszélt a tanulságokról, és neveltetéséről is.

„Nem tudom, hol is kezdjem, mert igazából rengeteget tanultam. Először is, sosem gondoltam magam másnak, mint a többiek, és ezért nem éreztem, hogy nagyobb befolyásom vagy felelősségem lenne, mint bárki másnak.” fogott bele mondandójába az orosz.

„Igaz, gazdag családban nőttem fel, így például jókat ettem, és nagyon szép helyekre utazhattam el. De úgy neveltek, hogy szerencsés vagyok. Ez pedig az apám szerencséjének, sikerének és munkájának gyümölcse. De sosem éreztem, vagy tanítottak arra, hogy ezzel nekem nagyobb felelősségem van, mint valakinek, aki egy bizonyos módon viselkedik a közösségi médiájában.”

„Ezért nem is voltam felkészülve rá, mert – ahogy én gondolom – az, hogy valaki jobbnak, fontosabbnak és felelősségteljesebbnek tekinti magát másoknál arroganciának tűnhet, főleg az én családomban.”

„Ha az apámat nézzük, ő az egyik legnormálisabb ember, aki csak létezik. Rá tekintettem fel egyedül gyerekkoromban.”

Egy hétvége volt már csak hátra a szezonból a bejelentés után, így Mazepin kivett egy hét szabadságot, és lazulni indult.

„Éppen olyan helyzetben voltam, hogy a Formula 2-ben mindent megtettem ahhoz, hogy feljebb lépjek. Sokkal többet értem el, mint arra bárki számított 2019 decemberében például.”

„Senki sem álmodott arról, hogy valaha belőlem F1-es versenyző lesz. Amikor megtudtam, hogy 23 verseny lesz, kivettem egy hét szabadságot, és erre minden rosszul sült el.” – utalt Mazepin a videóra, és a negatív visszhangra.

„Most visszatekintve rá, sokkal jobban felnyitotta a szemem, és felelősségteljessé tett a kicsit nyugatiasabb és európaibb kulturális környezetben, mert különböző országban, az embertől és neveltetéstől függően mindenki más egy kicsit.”

Forrásgpfans.com