DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mazepin kipróbált valamit, kis híján baj lett belőle

A Haas orosz F1-es újonca azt akarta megnézni, hogy mennyi leszorítóerőt veszít az autó akkor, ha egy másikat követ - megtapasztalta, hogy elég sokat...

Kis híján eldobta az autót a bahreini tesztnapon Nyikita Mazepon - a Haas orosz újonca kipróbálta, hogy egy másik autó mögött mennyi leszorítóerőt veszít az F1-es technika, az eredmény pedig kis híján egy törésteszttel végződött. Mazepin ennek ellenére azt mondta, hogy őt nem lepi meg a csúcskategóriában tapasztalható nagyobb leszorítóerő.

"Az közismert, hogy az F1-es autól leszorítóereje óriási, de ebből sokat elvesztenek, ha ey másik autót követnek. Mivel nincs sok idő a tesztelésre és valószínűleg elég sok autó lesz majd előttem a bahreini futam rajtjánál, ki akartam próbálni, hogy valójában mennyi is ez a leszorítóerő-vesztés. Hát megtapasztaltam, őszintén szólva kis híján ütköztem is emiatt - kicsit ijesztő jelenet volt, de azért jó volt kipróbálni" - magyarázta Mazepin.

mazep



Az eset Antonio Giovinazzi mögött történt, az orosz kis híján őt torpedózta meg. "Antonio kevés üzemanyaggal teljesítette azt az etapját, szóval nem kiegyensúlyozott köröket futott. Én viszont versenytávot teljesítettem sok üzemanyaggal, lassabb tempóval, de stabilan. Megelőzött és próbáltam ott maradni mögötte, hogy megtanuljam ezt a dolgot" - tekintett vissza minderre a Haas fiatalja.

"Az világos, hogy a leszorítóerő terén nagy a különbség az F1-es és az F2-es autók között, de ez számomra nem nagy meglepetés. Nem ez az igazán új dolog, a versenyek a nehezebbek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: