Mazepin: Hibáztam, de tanulok és egyre jobb vagyok

Az F1-es rajtrácsra ellentmondások közepette érkezett Nyikita Mazepin szerint azoknak, akik szerint rossz fiú, „teljesen irreleváns" a véleménye.

Ayao Komatsu, Haas Chief Engineer, and Nikita Mazepin, Haas F1, on the grid

Ayao Komatsu, Haas Chief Engineer, and Nikita Mazepin, Haas F1, on the grid

Andy Hone / Motorsport Images

Mazepin a Forma–2-ből a Forma–1-be lépett fel az idei szezonban, miután a Haas F1 Team csapathoz szerződött  és apja cége, az Uralkali szponzorként fektetett be a csapatba. Az orosz pilóta azonban már az első nagydíja előtt kivívta az F1-rajongók haragját egy ellentmondásos videó miatt, a #SayNoToMazepin hashtag pedig egyre jobban elterjedt.

Az idei szezonban történt megpördülések sorozata nem segített a helyzetén, míg a további hibák és a többi versenyzővel történt több incidense miatt a 22 éves pilótát az F1 legújabb rosszfiújának bélyegezték meg. Mazepin elismeri, hogy igen, hibázott, de tanul.

„Nehéz megmondani" - mondta a Gazzetta dello Sportnak arra a kérdésre, hogy megérdemli-e a róla kialakult képet. „Mindenkinek megvan a véleménye mindenről. Az emberek 99 százaléka, akik rólam beszélnek, az alapján teszik, amit a tévében vagy a közösségi médiában látnak, soha nem találkoztak velem. Az ő véleményük teljesen irreleváns számomra“ - folytatta.

Még több F1 hír:

„Szerencsés voltam, hogy egy olyan családban nőttem fel, ahol nagyon közel állunk egymáshoz, az apámmal és a többi emberrel, akikkel együtt éltem mind a 22 évet. Az ő véleményük az egyetlen, ami számít nekem. Hibáztam és még mindig hibázom, mint mindannyian és az a szerencse, amit korábban említettem, hogy amikor hibázom, akkor kapok egy pofont és ez arra ösztönöz, hogy ne kövessem el újra. Így tanulok és fejlődöm“ - mondta Mazepin.

„Biztos vagyok benne, hogy minden reggel elmondhatom magamról, hogy jobb vagyok, mint tegnap voltam."

Horner is beszélt Newey balesetéről: „A média csak felfújta azt” 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Häkkinen: Verstappen tényleg ennyire jó
Következő cikk Brawn elárulta, hogy szerinte miért izgalmas az idei év

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország