DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mazepin: Egyszerűen félreértettem Schumachert

A bakui verseny befutójánál történt egy necces pillanat, melyről lemaradtak a rendezők: Mick Schumachert kis híján felkente a falra saját csapattársa. Mazepin szerint csak félreértették egymást.

Mick Schumacher Nyikita Mazepin előtt ért célba az Azerbajdzsáni Nagydíjon, miután megelőzte orosz csapattársát a célegyenesben. Azonban a manőver korántsem volt egyszerű, ugyanis Mazepin túl későn próbálta védeni pozícióját, ami ennél a tempónál eléggé veszélyes mutatvány.

Nem sokon múlt, hogy a két Haas  - Lance Strollhoz és Max Verstappenhez hasonlóan – a falban kössön ki, Schumacher pedig azonnal jelezte is a csapatrádión, hogy ez a manőver hagyott némi kívánnivalót maga után…

 

Norbert Haug, a Mercedes korábbi alelnöke is megvédte a hétszeres világbajnok fiát: „Mick egy kiegyensúlyozott elvtárs” – utalt a pilóta nyugodt természetére. „Ha felemeli a hangját, annak oka van. A legutóbbi miatt igen hangosnak kellene lennie, és az asztalt kellene ütnie a megbeszélésen” – idézte a Sky Germany Haug szavait, aki reméli, a Haasnál sikerül elrendezni a helyzetet.

Most megszólalt a másik érintett, Nyikita Mazepin is, aki a Sports.ru-nak nyilatkozott az esetről: „Az F1-ben mindenki klasszis versenyzőnek mondhatja magát, így szó sincs arról, hogy rá szerettem volna ijeszteni Mickre.”

„Inkább csak félreértettük egymást, ugyanis a tapasztalataimmal és a várakozásaimmal ellentétben nem a belső íven próbált megelőzni. Viszont kétségtelen, hogy későn indítottam el a védekezési manővert. Fogalmam sem volt róla, hogy Mick ott maradt a külső íven, így mikor megláttam, azonnal visszahúztam a kormányt, különben összeértünk volna.”

„Egyszerű félreértés volt az egész, azt gondoltam, Mick balról próbálkozik majd, ahogyan az történt a verseny minden egyes előzésénél, de ő jobbra ment. Természetes, hogy a körülmények is közrejátszottak, hiszen az volt az utolsó kör, de én akkor sem számítottam erre. Egy biztos, nem akartam senkit megijeszteni.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: