Mazepin a visszatérést tervezgeti, itt versenyezhet 2023-ban

Nyikita Mazepinnek februárban köszönte meg szolgálatait a Haas, miután az orosz-ukrán háborús helyzet választás elé állította őket. Az orosz pilóta még nem mondott le a Forma-1-es visszatérésről, most pedig az is kiderült, hogy versenyezhet jövőre.

Az amerikai istálló idén február elsején jelentette be, hogy Oroszország ukrajnai inváziója miatt szakít legfőbb szponzorával, az orosz Uralkali céggel és egyúttal Nyikita Mazepinnek is megköszönik a munkáját.

A pilóta ezt a döntést azóta is sokszor kritizálta, hiszen igazságtalannak tartotta, hogy nemzetisége miatt penderítették ki a száguldó cirkuszból, a jogi eljárások pedig jelenleg is folyamatban vannak az istálló és a versenyző között.

Mazepin ott volt a Forma-1-es szezonzárón Abu-Dzabiban, és többször is hangoztatta, még nem tekinti befejezettnek F1-es pályafutását. Az orosz Championat portálnak nyilatkozva elárulta, mik a tervei a jövőre nézve.

Még több F1 hír:

„Azt tervezem, hogy Oroszországon kívül is fogok versenyezni. Remélem, hogy januárban már többet tudok mondani erről“ - fogalmazott Mazepin. Az Endurance Info értesülései szerint az ázsiai Le Mans-szériában vehet részt 2023 februárjában egy négyórás dubaji, valamint egy négyórás abu-dzabi versenyen.

Az orosz versenyző ezúttal sem kerülte meg a témát és kifejtette, egy napon szeretne visszatérni a Forma-1-be. „Az utolsó spanyolországi tesztnapomon gyorsabb voltam, mint Mick Schumacher. Már kidolgoztam egy tervet, hogy az egész szezonban legyőzzem őt. Ki tudja, hogy működött volna-e“ - tette hozzá Mazepin.

Domenicali: a Ferrari számára kulcsfontosságú lesz, hogy jól kezelje a Leclerc-Sainz párost

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A Red Bull juniorja szerint a média félrevezető képet fest Helmut Markóról
Következő cikk BRÉKING: távozik a Williams csapatfőnöke és technikai igazgatója

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország