KezdőlapFormula 1Mattia Binotto kiállt Michael Masi mellett

Mattia Binotto kiállt Michael Masi mellett

-

A Ferrari csapatfőnöke Mattia Binotto kiállt a kritikák kereszttüzébe került Michael Masi versenyigazgató mellett, aki szerinte a világ legnehezebb munkáját űzi.

Az ausztrál versenyigazgató az Abu Dhabi Nagydíj véghajrában tapasztalt némi fejetlenség és következetlenség miatt kapott súlyos kritikákat az F1-en belülről és kívülről egyaránt.

Most azonban támogatóra is talált, a Ferrari csapatfőnökének a személyében, aki szerint mindegy hogyan döntött akkor, mert így is-úgy is kapná az ívet.

„Arról a döntésről, ami született Abu Dhabiban azt gondolom, hogy mindegy milyen döntést hozott, mert mindegyik döntésnél lennének elégedettek és elégedetlenek. Jelenleg neki van a világ legnehezebb munkája ezen a bolygón.” – kezdte az olasz.

Binotto elismerte, hogy ezt az ügyet megvitatták a Motorsport Világtanács karácsony előtti ülésén is:

„Fontos, hogy levonjuk a tanulságokat, hogy ha vannak olyanok. Tisztában vagyok azzal, hogy mi lehet a fontos az F1 Bizottságon belül. Megvitattunk minden eseményt, helyzetet, hogy van-e olyan dolog, amin javíthatnánk a jövőre nézve.”

„Mint Ferrari, ismétlem, nagyon szívesen ülünk le tárgyalni más csapatvezetőkkel, az FIA-val, vagy magával az F1-gyel is, hogy megbeszéljük miket lehetett volna másképpen is tenni. A döntések megítélése nem az én részemről helytelen cselekedet lenne, mivel nehéz dolguk van. Úgy tűnik, hogy az FIA-nak megvolt az oka, amiért így döntött, de lehet, hogy más döntés is születhetett volna. Ahogy örültem, a másik döntésnek is valaki örülne, mások meg nem, ez nem kétséges.”

Forrásgpfans.com