DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Massa: Verstappen készen áll a győzelemre

Az ex-F1-es Felipe Massa szerint Max Verstappen kiküszöbölte azokat a buta hibákat, amelyeket korábban gyakran elkövetett, így most már készen áll arra, hogy világbajnok legyen.

Két hétvége van még hátra az idei szezonból, a csata pedig igencsak kiélezett a két bajnoki rivális, Max Verstappen és Lewis Hamilton között. Előbbi nyolc ponttal vezet a mercedeses világbajnok előtt egyéniben, ám egyelőre senki nem sejti, vajon a holland örülhet-e a végén első címének, vagy a brit a nyolcadiknak. Rengetegen nyilvánítanak mégis véleményt és latolgatják az esélyeket, akárcsak a korábbi F1-es, Felipe Massa, aki nagyon élvezi az idei szezon izgalmait.

Úgy véli, Max Verstappen kiküszöbölte korábban elkövetett és rá jellemző hibáit, ezzel együtt pedig elég éretté vált ahhoz, hogy megszerezze első világbajnoki címét. 

A holland 2015-ben, 17 évesen debütált a királykategóriában a Toro Rossónál, majd nem egészen egy év elteltével máris egy bajnokesélyes autóba ültették a nagy csapatnál. A Red Bullban ülve Verstappen már az első versenyén lenyűgözött mindenkit a sebességével, és ez később sem változott. Időnként azonban kritizálták agresszív vezetési stílusa miatt. 



Massa szerint az első két-három évben valóban következetlen volt a jelenlegi éllovas. „Mindig elképesztően gyors volt, nagyszerű versenyeket teljesített, de elkövetett néhány buta hibát, amelyek azt a benyomást keltették róla, hogy még nem elég érett” – fogalmazott a brazil az F1 Nation podcastjában.

„Talán a 2018-as szezon második részében változott sokat az érettsége, amikor Ricciardo az utolsó évét töltötte a Red Bullnál. Sokkal kevesebbet kezdett hibázni és egyre inkább betartotta a szabályokat. Jó ideig hiába nem volt igazán nagy versenytársa a csapaton belül, ez megmaradt. Felnőtt – tette hozzá Massa. „Azt gondolom, mára nagyon érett, gyors, csodálatos munkát végez és nincsenek hibák. Egyszóval: készen áll a győzelemre!” – szögezte le a volt F1-es.

Verstappen és Hamilton izgalmas bajnoki címért vívott csatája a jövő héten Szaúd-Arábiában folytatódik, ahol ha az élet úgy hozza, akár bajnokavatásra is sor kerülhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: