KezdőlapFormula 1Massa számára Alonso volt a legnehezebb csapattárs

Massa számára Alonso volt a legnehezebb csapattárs

-

Felipe Massa Forma-1-es pályafutása alatt számos világbajnok mellett dolgozott csapattársként a Ferrari csapatánál.

Ott volt Kimi Räikkönen, Fernando Alonso, illetve Michael Schumacher is. Massa utóbbinak a csapattársa első Ferraris évében volt, ami egyben a német legenda utolsó vörösöknél töltött éve is volt. A Sauber csapatától igazolt 2006-ban a Ferrarihoz, és ekkor sikerült is megszereznie első futamgyőzelmét, sőt maranellói pályafutása legszebb pillanata is ekkoriban esett meg. De természetesen az, hogy Schumacher mellett versenyezhetett, szintén „hatalmas élmény” volt számára.

„Csodálatos pilóta volt” – mondta a hétszeres bajnokról. „De mi is nagyon közel álltunk egymáshoz. Végül is szerencsés voltam, hogy részese lehettem ennek az élménynek.”

Az viszont már kevésbé volt élvezhető számára, amikor Fernando Alonso mellett versenyzett. A még mindig a rajtrácson lévő spanyollal 2010 és 2013 között alkotta a Ferrari pilótapárosát, a legemlékezetesebb pillanatuk pedig talán a 2010-es Német Nagydíjhoz köthető. Ekkor ugyanis a brazilra a rádióban szóltak rá, hogy engedje át vezető helyét a mögötte érkező csapattársnak, az emlékezetes „Fernando gyorsabb nálad” üzenet is ekkor hangzott el.

Massa kimondta, hogy „egyértelműen” Alonso volt a legnehezebb csapattársa.

„Először is, elképesztő pilóta volt. Erről nincs mit mondani” – tette egyértelművé egy lengyel lapnak nyilatkozva. „De elég nehéz volt együtt dolgozni a csapaton belül. Tulajdonképpen a csapat kettészakadt középen. És ez végül nem tett jót az eredményességnek. Én nem éreztem magam elég erősnek ahhoz, hogy rám hallgassanak. Ez elég nehéz volt. De valamennyit tanultam is.”

Massa: A Ferrarinak rengeteg problémát kell megoldania