DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa: Óriási lesz a nyomás Vasseurön a Ferrarinál

A Ferrarinál korábban versenyző Felipe Massa figyelmeztette Frederic Vassuert: a Scuderia csapatfőnökének lenni teljesen más kávéház.

Felipe Massa 2006 és 2013 között volt a Ferrari pilótája, menedzsere, Nicolas Todt pedig jó kapcsolatot ápolt mindig is Frederic Vasseurrel, aki a brazil szerint hatalmas nyomás alatt lesz Maranellóban. A Scuderiánál eltöltött nyolc évének köszönhetően pontosan tudja, mik az elvárások az olaszok részéről.

„Mindenki nagyra tarja őt, hiszen sokszor nyert már a motorsportban és rengeteg tapasztalattal rendelkezik azt illetően, hogyan kell vezetni egy csapatot, de a Ferrarit irányítani egy teljesen másik dolog, így ez most számára is egy nagy változás” – mondta Massa a La Gazzetta dello Sportnak.

Jean Todtnak is időre volt szüksége



A Ferrari utoljára 2007-ben adta a Formula-1-nek azegyéni világbajnokot, míg a konstruktőri trófeát legutóbb 2008-ban tudták elhódítani, Felipe Massa ennek ellenére úgy véli, a Ferrarinál türelmesnek kell lenni az új csapatvezetővel szemben.

„Nincs vele az idő, hiszen rengeteg idő telt el azóta, hogy utoljára nyert a Ferrari, így óriási nyomás nehezedik a vállára. Ugyanakkor ő olyasvalaki, aki képes racionális döntéseket hozni, aminek mostanában híján voltak a Ferrarinál. Ha visszanézünk arra, hogy ki végezte náluk a legjobb munkát a nehéz időkben, akkor Jean Todt megkerülhetetlen, aki szintén francia, de még neki is szüksége volt hét évre, hogy sikereket érjenek el.”

A Ferrari február 14-én, Valentin-napon rántja le a leplet 2023-as autójáról, mely az SF-23 névre fog hallgatni. A bemutató magyar idő szerint 11:25-kor kezdődik majd, s a YouTube-on élőben lehet figyelemmel kísérni.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: