Massa: Max Verstappen készen áll a győzelemre!

A korábbi F1-es pilóta Felipe Massa szerint Max Verstappen a Forma-1-es karrierje elején még nem volt elég kiegyensúlyozott, most viszont már nemcsak gyors, hanem érett is, és készen áll a győzelemre.

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, in Parc Ferme

Fotót készítette: Steven Tee / Motorsport Images

Max Verstappen rendkívül fiatalon, 17 évesen mutatkozott be a Forma-1-ben, ami előtt mindössze egy formulaautós szezon állt mögötte – akkor az F3 európai szériájában a harmadik helyen végzett.

A 2008-as világbajnokság második helyezettje, Felipe Massa pedig úgy véli, hogy eleinte Verstappen egyáltalán nem volt kiegyensúlyozott, viszont a tempója már akkor is megvolt.

„Szerintem az első 2-3 évében egyáltalán nem volt konzisztens. Már akkor is mindig gyors tudott lenni, voltak csodálatos versenyei, viszont ostoba hibákat is elkövetett, mint például a fékezési ponton zárta el az utat a mögötte érkező előtt, ezek a dolgok pedig azt a benyomást keltették, hogy nem érett” – mondta az F1 Nation podcastben.

Még több hír:

A brazil azt is kiemelte, hogy 2018 második felében kezdett el érettebbé válni, most pedig már egy rendkívül gyors és érett pilótának tartja a világbajnoki éllovast.

„Talán a 2018-as szezon második felében, amikor az utolsó szezonját töltötte Daniel Ricciardo csapattársaként, egy kicsit érettebbé vált. Elkezdett sokkal kevesebb hibát véteni, elkezdte tiszteletben tartani a szabályokat.”

„És szerintem hiába nem volt nagy verseny a következő szezonjában csapaton belül, így is sokat tudott fejlődni. Ma már egy rendkívül érett pilótáról beszélhetünk a személyében, aki gyors, csodálatos munkát végez, méghozzá hibák nélkül – készen áll a győzelemre” – mondta Massa a holland pilótáról.

Perez elismerte, nehéz Verstappen csapattársának lenni...

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Latifi nem tudta kiélvezni a pillanatot, amikor legyőzte Russellt a brazil időmérőn
Következő cikk Capito: a VW nem vesztegetné az idejét az F1-re, ha nem lennének komolyak a szándékai

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország