Massa három pilótához hasonlította Max Verstappent

Felipe Massa szerint Max Verstappen elképesztő formájára egyszerűen nincsenek szavak. Az egykori brazil F1-es pilóta Michael Schumacherhez és Lewis Hamiltonhoz hasonlította a hollandot.

Max Verstappen, Red Bull Racing

Fotót készítette: Red Bull Content Pool

Egyelőre nehéz megmondani, hogy melyik csapat kezdheti meg az élen a versenyzést a 2023-as F1-es szezonban. Amennyiben a tavalyi évet vesszük alapul, a Red Bullnak áll a zászló, ám a korábbi világbajnoki 2. helyezett Felipe Massa szerint Max Verstappen jelenti az igazi különbséget.

„Max egy elképesztő jelenség. Nagyon koncentrált, tökéletesen versenyez, és befolyásos szerepet tölt be a csapatban, amely követi őt” – áradozott a kétszeres világbajnokról a Ferrari egykori pilótája a Gazzetta dello Sportnak.

„Ő a legjobb pilóta, a legjobb autóval és a legjobb csapattal. Schumacherhez, Hamiltonhoz és Sennához lehet őt hasonlítani az aranykorukban. Még sok címet nyerhet” – tette hozzá Massa, aki szerint a Ferrarinál Charles Leclerc-ben van meg a potenciál a világbajnoki cím megnyeréséhez.

Mint ismert, a Red Bull 2022-ben 17 győzelmet szerzett, ebből 15 Verstappen nevéhez köthető, így elmondható, hogy elképesztő fölényben nyerték meg a világbajnokságot. Azzal kapcsolatban, hogy erre lehet-e alapozni 2023-ban, Massának egyértelmű véleménye van.

„[A Red Bull] tavaly olyan autóval fejezte be a szezont, amely sokkal gyorsabb és erősebb volt, mint a mezőny többi tagja, így továbbra is ők a legerősebb csapat. Nehéz megmondani, hogy szenvedni fognak-e a büntetés miatt, amit a költségvetési sapka megsértése miatt kaptak.”

A brazil arra utalt, hogy a Red Bull a költségvetési sapka túllépése miatt kevesebb időt szentelhet a szélcsatornás tesztelésre, ami valamennyire visszavetheti a bikások fejlesztését.

„A Ferrari erősen kezdett 2022-ben, de utána megbízhatósági problémák, taktikai problémák és versenyzői hibák sújtották őket” – zárta le a gondolatait a brazil, aki egy korábbi nyilatkozatban a Ferrari helyzetét is elemezte.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Russell elárulta, melyik futama volt a legnehezebb: Nem láttam a fékezési pontokat
Következő cikk Cunodával szemben sokkal magasabbak lesznek az elvárások az AlphaTaurinál

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország