Másodszor sem tudták elrajtoltatni az F1-es Belga Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Másodszor sem tudták elrajtoltatni az F1-es Belga Nagydíjat

HIRDETÉS
Másodszor sem tudták elrajtoltatni a Forma-1-es Belga Nagydíjat Spa-Francorchamps-ban, így jó esély van rá, hogy verseny nélkül fél pontokat osztanak majd.
SPA, BELGIUM - AUGUST 29: The FIA Safety Car leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda on the formation lap during the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 29, 2021 in Spa, Belgium. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

A versenyirányítás 18 óra 17 perckor engedte újra pályára a mezőnyt a szakadó esőben, a versenyzők pedig a biztonsági autó mögött 3 kört tettek meg, majd újra megszakították a körözést piros zászlókkal.

Mivel a verseny lebonyolításához az újraindítástól számítva 1 óra állt rendelkezésre, egyre valószínűbb, hogy valódi versenyzés nélkül zárják a futamot Belgiumban.

A szabályok szerint abban az esetben, ha a versenytáv 75 százalékát nem tudja teljesíteni a mezőny, 2 megtett kör szükséges ahhoz, hogy fél pontokat osszanak.

A jelenlegi sorrendet tekintve ez azt jelenti, hogy Max Verstappen 12,5 ponttal, George Russell 9 ponttal, Lewis Hamilton pedig 7,5 ponttal gazdagodik.

Percről percre közvetítésünket az F1Világ Paddockban követheted.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!