KezdőlapFormula 1Masi: Spa továbbra is biztonságos a Forma-1 számára

Masi: Spa továbbra is biztonságos a Forma-1 számára

-

Spa-Francorchamps továbbra is eléggé biztonságos ahhoz, hogy megtarthassa a Belga Nagydíjat az F1 versenyigazgatója Michael Masi szerint.

A 2019-es halálos kimenetelű Formula 2-es balesethez rémisztően hasonló esetet láthatott az, aki követte a belgiumi 24 órás versenyt.

A Williams tartalékversenyzője Jack Aitken szenvedője volt ennek a balesetnek, aki a GT3-as kategóriában volt érintett, ami rendkívül félelmetes volt Juan Manuel Correa számára.

„A baleset képei különösen kísértetiesek voltak.” – mondta Correa az elmúlt hétvége eseményeiről, aki súlyosan megsérült a 2019-es Formula 2-es balesetben.

„Felajánlottam, hogy megosztom a saját tapasztalatomból származó információkat. Választ kerestem arra, hogy mi miért történt, és milyen lépéseket tett az FIA és más érdekelt felek.” – mondta.

„Jelenleg is folynak a megbeszélések az érintett érdekelt felekkel, hogy megpróbálják megoldani az aggályaimat.” – mondta Correa.

Egyébként Masi szerint Spa továbbra is biztonságos:

„A pálya számos területén végeztek némi munkát, de a pálya meg tudta tartani a meglévő FIA Grade 1 licenszét.”

„A dolgok fejlődnek ott, azzal a munkával, melyet évről évre végeznek. Ennek köszönhetően az FIA továbbra is biztonságosnak látja a pályát.”mondta Masi.

„Természetesen senki sem szeretne ilyen komoly incidenseket látni, és hálás vagyok azért, hogy az összes versenyző relatíve jól van. Több olyan jelentést is láttam a médiában, amelyek szerint egészségesek és jó állapotban vannak, ami a legfontosabb.” – zárta a versenyigazgató.