DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Más pálya a dzsiddai, óvatos az Aston Martin

Az Aston Martinnál igyekeznek két lábbal a földön maradni – Alonso szerint még a hétvége után sem lesz egyértelmű, hogy ki hol is áll az erősorrendben.

Fernando Alonso, akiről Max Verstappen a dzsiddai hétvége előtt úgy nyilatkozott, hogy meggyőződése szerint futamokat nyerhet idén, aminek ő személy szerint is örülne, az Aston Martin beharangozó sajtóközleményében igyekezett óvatos optimizmussal fogalmazni csapata szaúd-arábiai esélyeit illetően. A spanyol ász felhívta a figyelmet rá, hogy bár a bahreini dobogó mindenképpen roppant ígéretes lehet maga és csapata számára, egyelőre még nem lehetnek biztosak abban, hogy ez a teljesítmény más pályákon is realizálható:

„Az autó nagyon jól vezethető volt Bahreinben, élveztük a hétvégét, melyen meg is született a szezon első dobogója” – kezdte a kétszeres világbajnok. „Most Dzsiddára kell koncentrálnunk, mely nagyon más kihívás lesz, hiszen egy teljesen eltérő pálya a szezonnyitó helyszínéhez képest. Egymás után két hetet töltöttünk Bahreinben, mind nagyon jól megismertük a pályát és az ottani viszonyokat, épp ezért most péntektől egy jóval meredekebb fejlődési görbe vár ránk.”

astonmartin-celebration-2023-bahrein



Alonso úgy véli, a csapatok rangsora még a most hétvégi nagydíj után sem lesz kristálytiszta: „Szerintem igazán csak Ausztráliát követően tudjuk majd megítélni, hogy is néz ki az erősorrend, hiszen akkorra már három nagyon különböző versenyhétvégén leszünk túl három különböző pályán. Két lábbal a földön kell maradnunk, keményen kell dolgoznunk, hogy megtartsuk a lendületet, és ezen a hétvégén egy újabb erős eredményt mutathassunk fel.”

A spanyol versenyző csapattársa, Lance Stroll nagyon várja a hétvégét, mely tanulságos lehet a csapat számára: „A dzsiddai pálya egészen más, mint a bahreini, szóval egy roppant értékes lehetőség ez számunkra, hogy több adatot gyűjtsünk és jobban megérthessük az AMR23-at. Hihetetlenül gyors pálya ez, a naptár leggyorsabb utcai pályája, szóval szórakoztató is, de egyúttal komoly kihívást is jelent.”

stroll-2023-bahrein-2

A kézsérüléséből lábadozó Stroll arra is rámutatott, mire kell különösen figyelniük nekik (és persze más csapatoknak is) az előttünk álló hétvégén: „Mindkét eddigi szaúd-arábiai hétvégén láthattunk biztonsági autós fázist, úgyhogy gondoskodnunk kell róla, hogy ki tudjuk használni az ebből adódó lehetőségeket” – mondta a kanadai versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: