DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Marquezt megműtötték, kihagyja Argentínát

Eltörte a kézközépcsontját az általa okozott balesetben, ezért nem tud rajthoz állni a termasi MotoGP-futamon – így vele együtt hárman sérültek le az évadnyitón.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A Portugál Nagydíj vasárnapi versenyének legvitatottabb jelenetét Marc Marquez hozta össze, aki a harmadik kör elején a 3-as kanyar féktávjára érve előbb Jorge Martinnak koccant neki, majd beleszaladt Miguel Oliveira motorjába. Marquez és Oliveira ki is esett ezzel, viszont mindhárman megsérültek: Oliveira jobb lábában zúzódást találtak, Martinnak eltört a nagylábujja és sérült a bokája, míg Marqueznél a jobb kezének hüvelykujján tört el az első kézközépcsont.

motogp-marquez-portimao



Végül aztán épp a balesetet kiváltó Marquez járt a legrosszabbul, ugyanis míg két „áldozata” egyaránt ott lehet a néhány nap múlva esedékes Argentin Nagydíjon, a Repsol Honda hétfő reggeli közleménye szerint a spanyol nem. A nyolcszoros világbajnokot már meg is műtötték Madridban, viszont emiatt kénytelen kihagyni a termasi fordulót.

Érdekesség, hogy ez azt is jelenti, hogy az incidensért kapott dupla hosszúkörös büntetése a semmibe vész: mint annak a The Race utánajárt, nem elírás volt az ítéletről közzétett dokumentumban, hogy a szankció konkrétan az Argentin GP-re, nem pedig a „következő nagydíjra” szól, amelyen elindul a büntetett versenyző, hanem tényleg csak Termasban tölthette volna le azt a nyolcszoros világbajnok.

A szezonnyitó forduló után így összesen három (!) MotoGP-versenyző került a partvonalon kívülre: Marquez előtt a pénteki bukása során tüdőzúzódást, állkapocstörést és csigolyasérülést szenvedő Pol Espargaro, valamint a Luca Marini sprinten történt elcsúszása közben elsodort és lapockatöréssel kórházba került Enea Bastianini sem lesz ott Argentínában – sőt, Espargaro esetén valószínű, hogy Austinban sem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: