2024. március 28. 18:25
KezdőlapMotoGPMárquez visszatérése: Szeptember vagy október?

Márquez visszatérése: Szeptember vagy október?

Az orvosoké az utolsó szó. Egyre több jel utal azonban arra, hogy Marc Márquez a misanói teszten visszatér.

A spanyol környezetéből a nyári szünetben az a hír járta, hogy napról napra jobban érzi magát. Az 59-szeres MotoGP-győztes fizikailag jól halad, de engedelmesen hallgat az orvosok tanácsaira, és nem akarja elsietni a visszatérést. Marc ugyanakkor nem titkolta, hogy a lehető leghamarabb élőben, a bokszban szeretné követni a Repsol-Honda legújabb fejlesztési eredményeit.

Mivel szakmai jövője a negyedik felkarműtétjének sikerétől függ, amiért a nyolcszoros világbajnokot évente mintegy 20 millió euróval kompenzálják, Marc Márquez óvakodik spekulálni a GP-pályákra való visszatérésének időpontjáról.

Márquez a teljes rehabilitációval tölti napjait Spanyolországban.

Dr. Samuel Antuña és Dr. Angel Cotorro, a madridi „Hospital Ruber Internacional” orvosi csapata augusztusban ismét megvizsgálja a Honda gyári versenyzőjét. Ezután kerül sor a pontos visszatérési terv megvitatására.

A Repsol Honda csapatfőnöke, Alberto Puig eddig a következőket nyilatkozta:

„Meg kell figyelniük és értékelniük a csont gyógyulásának előrehaladását. Az orvosok szerint, ha a törés begyógyul, minden rendben lesz. Ha nincsenek komplikációk, egy ilyen csont három-négy hónap alatt nő össze.”

Ez azt jelenti, hogy Marc Márquez legalább októberben – vagy talán már szeptemberben?

„Az jó lenne” – biztosította Alberto Puig a SPEEDWEEK.com-ot egy interjúban.

„De Marc egészsége az elsődleges, ez az elsődleges. Várnunk kell. A legfontosabb dolog az, hogy 2023-ra fitt lesz.”