Marquez: Nem mi vagyunk a favoritok!

Marc Marquez szerint hosszú idő óta először fordul elő, hogy a Honda és ő maga sem indul neki favoritként egy MotoGP-szezonnak. A spanyol lépésről lépésre akar haladni, hogy elkerülje a keserű csalódást

Marc Marquez, Repsol Honda Team

Marc Marquez, Repsol Honda Team

Gold and Goose / Motorsport Images

Marc Marqueznek kijutott a műtétekből az elmúlt évek során, hiszen a kartörése után számos beavatkozást el kellett viselnie, hogy motorozásra alkalmas állapotba kerüljön. A spanyol elárulta, hogy olyan fájdalmai voltak, amelyek miatt még a győzelmet sem tudta megünnepelni.

Ennek a sérülésnek köszönhetően számos versenyt ki kellett hagynia, majd négy alkalommal feküdt kés alá, és még mindig rehabilitációs munkát kell végeznie, hogy alkalmas legyen a MotoGP jelentette terhelés kibírására.

Ennek köszönhetően nem lehet tudni, hogy a Honda kiválósága képes lesz-e beleszólni a világbajnoki küzdelembe, mely az elmúlt években Bagnaia és Quartararo párharcát hozta, melyről az GQ-nak mesélt.

Még több F1 hír:

„A cél, amit kitűztem magam elé, a márciusi első verseny. Akkor tudni fogom, mire képes ez a kar 100 százalékos állapotban, ami természetesen nem egy teljesen egészséges kar 100 százaléka lesz. De el kell jutnunk arra a pontra, hogy ez egy funkcionális kar legyen, amely tökéletesen alkalmas a motorozásra, és azt hiszem, közeledünk ehhez, mert azt veszem észre, hogy sokkal jobban megy.”

„Azt hiszem, hosszú évek óta először fordul elő, hogy nem favoritként indulunk, még csak nem is vagyunk a három-négy bajnoki favorit között, az én helyzetem vagy a Honda helyzete miatt, ez nem a legjobb pillanat. Szóval reálisnak kell lennem, legalábbis az első versenyeken, különben csalódás jön csalódás után.”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Marquez különleges módszerrel igyekszik csökkenteni a kockázatvállalását
Következő cikk Marquez: Adnék egy fontos tanácsot a korábbi önmagamnak

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország