Marko: Verstappen esőben is tönkreveri a mezőnyt

A Red Bull tanácsadója nem bánná, ha a Brit Nagydíj futamát szombaton rendeznék, hiszen a regnáló világbajnok a kanadai kvalifikáción bebizonyította, hogy vizes körülmények között is kiváló teljesítményre képes.

Max Verstappen, Red Bull Racing RB18

Fotót készítette: Francois Tremblay

Ahogy arról mi is beszámoltunk, jó esély mutatkozik arra, hogy a Brit Nagydíj szabadedzéseibe és kvalifikációjába is beleszóljon az időjárás. Akárcsak két héttel ezelőtt Montréalban, Nagy-Britanniában is elképzelhető, hogy esős időmérőt rendeznek, ez pedig valamelyest felforgathatja az erősorrendet.

A Red Bullnál azonban nem aggódnak emiatt, hiszen Max Verstappen a Kanadai Nagydíjon az esős időmérő edzésen is meg tudta szerezni a pole pozíciót, a silverstone-i hétvége előtt pedig Helmut Marko dicsérte meg alaposan a Milton Keynes-i alakulat versenyzőjét.

Még több F1 hír:

„Max hihetetlenül képes teljesíteni nyomás alatt és mindig tudja, mikor, hol és hogyan kell vezetnie, hogy életben tartsa a gumikat és a fékeket. Mentálisan is hihetetlenül erős, már nem lépi át a határokat, mindig egy lépéssel előrébb jár, fiatal kora ellenére pedig rendkívül kiegyensúlyozott“ - fogalmazott Helmut Marko.

Az osztrák a Krone-nak adott interjújában elárulta, nem bánná, ha a brit futamot szombaton rendeznék, hiszen Verstappen bizonyította, a vizes pályán is képes kitűnni.

 

„Akkor jön el Max ideje. Mindenki mással ellentétben nincs szüksége időre, azonnal alkalmazkodik. Kimegy a pályára és azonnal egy másodperccel gyorsabb. Ő persze nem fog esőért imádkozni, mert az tönkre tenné Silverstone élvezeti értékét, de ha esik, tudjuk, hogy a miénk a legjobb pilóta“ - tette hozzá a tanácsadó.

Marko szerint egyébként nem elképzelhetetlen, hogy ezen a hétvégén megismétlődik a tavalyi Hamilton-Verstappen csata, ugyanis úgy véli, a Mercedes fel fog zárkózni az élcsapatokhoz.

Bár a holland azt mondta, már nem neheztel Hamiltonra a tavalyi balesetük miatt, a Red Bull tanácsadója úgy véli, nagyon is ott motoszkál az incidens a két pilóta fejében.

Wolff: Hamilton meg fogja nyerni a Brit Nagydíjat!


Felipe Massa a Forma-1 egyik legnagyobb világbajnoki cím nélkül maradt alakja, aki 2008-ban, saját szurkolói előtt vesztette el a címet a leintés utáni pillanatokban.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Krack: be kell bizonyítanunk Vettelnek, hogy tudunk jó autót építeni
Következő cikk Russell: elkapjuk a Red Bullt és a Ferrarit Silverstone-ban

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország