Marko szerint nem igaz, hogy a Red Bull cserben hagyná a „leselejtezett” fiataljait: „több pénzt keresnek, mint egy munkahelyen”

Helmut Marko szerint koránt sem igaz állítás, hogy a Red Bull cserben hagyná a Forma-1-be nem bejutó fiataljait. A bikások tanácsadója szerint mindenki talál magának helyet, de ezt leginkább a Red Bullnak köszönhetik.

Max Verstappen, Red Bull Racing, with Helmut Marko, Consultant, Red Bull Racing

Max Verstappen, Red Bull Racing, with Helmut Marko, Consultant, Red Bull Racing

Mark Sutton / Motorsport Images

A Red Bull Racing híresen jó juniorprogrammal rendelkezik és már több világbajnokot is kinevelt Sebastian Vettel és Max Verstappen személyében. Azonban nem lehet minden tökéletes, így őket is éri kritika, általában azzal kapcsolatban, hogy túl hamar engedik el a hibázó fiatalokat.

Helmut Marko ezzel nem ért egyet, mely véleményére magyarázatot is adott. Sok olyan pilóta van, akik végig járják a Red Bullnál a ranglétrát, de még az AlphaTaurinál sem kapnak lehetőséget, így a Forma 2 után kénytelenek egy másik kategóriát keresni maguknak.

Marko szerint azonban nem szabad elfelejteni azt, hogy ezek a pilóták mind a Red Bullnak köszönhetik, hogy máshol kapnak esélyt és helyet a versenyzésre, így akik náluk nem válnak be és „leselejtezésre” jutnak, azok is könnyen boldogulnak majd az istálló hírneve miatt.

„Az általunk elengedett emberek kilencvenöt százaléka a DTM-ben, a GT-szériában, vagy a Formula E-ben vezet most, és sokkal több pénzt keresnek, mint amennyit egy normál munkahelyen valaha is kereshetnének. És mindezt azzal a sporttal, amit szeretnek!" - mondja Marko a ezértMotorsport-Total.com-nak.

Még több F1 hír:

Szerinte a Red Bull megteremtette ennek az alapjait a pilóták számára, így könnyen találnak maguknak új kihívást és csapatot. A Red Bull tanácsadója határozottan nem ért egyet azzal az állítással, hogy a Red Bull cserben hagyja a fiatal versenyzőket.

Daniel Ticktum és Lucas Auer most a Formula E-ben és a DTM-ben versenyeznek. Nem jutottak be a Forma-1-be, de most megélnek abból, amit szeretnek. Marko szerint a Red Bull nélkül ezt nem tudták volna megtenni, vagy legalábbis nem ilyen könnyen.

Spa-Francorchamps már készen áll a futamra, emlékezetesen akarnak „búcsúzni”


Nézd meg te is a 24 órás spái futam videós összefoglalóját:

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Bottas: nagyobb hatást tudok gyakorolni az Alfára, mint a Mercedesre
Következő cikk Spa minden évben futamot akar rendezni, nem kérnek a rotációból

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország