KezdőlapFormula 1Marko megmagyarázta Vips kirúgását

Marko megmagyarázta Vips kirúgását

-

Hónapokkal ezelőtt Jüri Vips nagy port kavart rasszista kijelentésével, ennek eredményeképp a Red Bull el is távolította a tartalékpilótai szerepkörből. A fiatal versenyző ugyan még mindig juniorpilóta a bikásoknál, de karrierje jelentősen sérült.

Az eset után a Red Bull hamar cselekedett, Helmut Marko pedig most hosszabb idő távlatából megmagyarázta, miért volt ez indokolt.

„Az angol sajtó rögtön nagy sz*rvihart kavart, így a Red Bull Racingnek nem maradt más választása, minthogy felmentse őt minden kötelezettségétől” – válaszolta az osztrák a Motorsport-Total kérdésére. „Fiatal, 21 éves, és már bocsánatot kért. Bosszant, hogy ez egy hülye videojáték közben történt, mert nincs jobb dolguk délutánonként. Nem értem, hogy lehet ilyet két percnél tovább csinálni. De hát ilyen a fiatalság. Nem tudok vele mit kezdeni.”

Marko azonban tisztában van vele, hogy például világbajnok pilótájuk, Max Verstappen is szokott szimulátorozni.

„Max-nál mindig ott van a szimulátora” – tette hozzá. „Egy nagydíjgyőzelem után előfordulhat, hogy még megy egy virtuális versenyt Rudy van Burennel. Ekkor ő a második számú versenyző. Kettejük versenymérnöke Kijevben, az adatmérnök pedig Dél-Afrikában dolgozik. Így töltik az idejüket.”

Forrásgpfans.com