DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Marko megérti Verstappen frusztrációját

Helmut Marko szerint a kerékvető miatt nem nyílt ki Verstappen DRS-e, majd túl sokszor nyomogatta a gombot, de ez az ő saruk, nekik kellett volna megoldani. Azt is hitték, hogy megtették.

Meglehetősen frusztrált volt a Spanyol Nagydíj közben Max Verstappen, aki hibázott, majd a DRS-e nem akart működni, végül azonban az átvariált stratégia és főleg Charles Leclerc kiesése miatt így újabb futamgyőzelmet zsebelt be. A DRS-hibával kapcsolatban azért ő is saras volt, legalábbis ezt mondja dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója.

"Amíg Max a kerékvetőn autózott, addig nem nyílt ki a hátsó szárnya. Aztán felhúzta magát és néha többször is megnyomta a DRS-gombot, amivel azt érte el, hogy kinyílt, majd becsukódott. Voltak már ilyen problémáink, ezt meg kellett oldanunk és azt hittük, hogy az időmérő után ez sikerült is, de láthatóan mégsem. Érthető volt Max frusztrációja" - idézi Marko szavait a RacingNews365.com.

rb_3



"Így a végén viszont több, mint elégedettek vagyunk, mert nagy nehézségek ellenére tudtunk kettős győzelmet aratni. A DRS miatt változtattunk és tettük át Maxot háromkiállásos taktikára, majd ugyan gondjaink voltak a hőmérséklettel is, de bebizonyítottuk, hogy tiszta levegőben, üres pályán haladva mi voltunk a leggyorsabbak a mezőnyben" - tette hozzá Marko.

A hírek szerint egyébként más probléma is idegesíthette Verstappent és a Red Bullt: a gyanú szerint a csapat túlhűtötte az üzemanyagot a holland autójában a rajt előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: