KezdőlapFormula 1Marko magabiztos, hogy a csapatok beleegyeznek a motorok befagyasztásába

Marko magabiztos, hogy a csapatok beleegyeznek a motorok befagyasztásába

-

Hiába távozik a Honda a Forma-1-ből, a Red Bull csapata tovább használhatja a japánok erőforrását, amennyiben sikerül megegyezniük a csapatoknak, hogy befagyasszák a motorokat 2022-től. Helmut Marko állítása szerint erre pedig jó esély mutatkozik.

Múlt héten Ross Brawn tagadta, hogy leszavazták volna ezt az ötletet a csapatok, de Marko így nyilatkozott nemrég: „A megegyezés, ami még pénteken létezett, hétfőre eltűnt.”

Mindazonáltal állítólag a Motorsport Világtanács szavazásra bocsátja a kérdést február 21-én, az osztrák érzése szerint pedig ezúttal sikerülhet elérni a kitűzött célt.

„A tíz szavazatból hatra van szükségünk, szóval csak egy egyszerű többségre” – tette hozzá. „Felteszem, hogy a Red Bull és a Toro Rosso mellett a Ferraris csapatok, vagyis a Ferrari, az Alfa Romeo, illetve a Haas, sőt még a Renault is bele fog egyezni.”

Ráadásul a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is támogatónak mutatkozott: „Ha a befagyasztás szükséges ahhoz, hogy a Red Bull Honda a sportban maradjon, támogatni fogjuk.”