Marko és Horner is megszólalt Verstappen DRS-gondja kapcsán

A Red Bull versenyzőjének, Max Verstappennek mikor működött a DRS-e a Spanyol Nagydíjon, mikor nem, a gond kapcsán pedig a tanácsadó Helmut Marko és a csapatfőnök Christian Horner is megszólalt.

Max Verstappen, Red Bull Racing RB18 and George Russell, Mercedes W13

Fotót készítette: Steve Etherington / Motorsport Images

Fordulatos versenyt láthattunk a hétvégén, amelyen Max Verstappen tudott diadalmaskodni Sergio Perez előtt. A holland pilóta versenye finoman szólva sem volt unalmas: a második helyről rajtolt, majd miután a kavicságyat is meglátogatta, visszaesett a negyedik helyre, ezt követően hosszú időn keresztül George Russell mögött ragadt.

Ebben pedig az is szerepet játszott, hogy nem működött folyamatosan a DRS-e. A verseny után Marko elmondta, a súlycsökkentéssel kapcsolatos frissítésük volt a dolog okozója, kicsit később pedig részletesebben is kifejtette a helyzetet a tanácsadó:

„Legközelebb kicsit nyugodtabban kell intéznünk a versenyt! Azt gondoltuk, hogy sikerült megoldanunk a problémát az időmérő után, de látszik, hogy tévedtünk” – kezdte Marko az ORF-nek.

Még több hír:

„Ha túl nehéz a kocsid, akkor könnyebbé kell tenned az alkatrészeket, itt feszítettük túl a húrt. Ugyanis ilyenkor az alkatrészek elhajlanak vagy már nem rendelkeznek a megfelelő merevséggel. Olyan ez, mint egy kötéltánc.”

A csapatfőnök Christian Horner pedig elismerte, egyelőre nem tudják, mi lehetett a DRS-probléma pontos oka, és talán túl ambiciózusak voltak a fejlesztések alakítása során:

„Még nem elemeztük ki részletesen a problémát, de minden lehetséges eszközzel arra törekszünk, hogy minél több ezredmásodpercet nyerjünk, ebben pedig a súly is szerepet játszik. Talán egy kicsit túl ambiciózusak voltunk.”

„Most megkeressük, mi volt a probléma pontos oka. Az időmérő után azt hittük, sikerült megoldanunk a gondot, de a megoldásunk mégis megbízhatatlannak bizonyult a verseny folyamán” – fogalmazott Horner a RacingNews365 szerint.

 Vettel: Az egész versenyen F2-es tempót mentünk...

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Wolff mérges nyilatkozata: „Itt egyszerűen nem tudsz kívülről előzni!”
Következő cikk Norris betegen versenyzett: „Ez volt az egyik legnehezebb versenyem”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország