Marko az Alpine-t nagyobb fenyegetésnek tartja, mint a Ferrarit és a Mercedest

A Red Bull Forma-1-es csapatának sportszakmai tanácsadója, Helmut Marko szólt pár szót a Ferrari fejlesztéseiről és nem feltétlenül kedveseket.

Helmut Marko, Consultant, Red Bull Racing

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

A pénteki nap roppant fontos volt a Ferrari számára, a Scuderia ugyanis az első lépéseket tette meg egy, a Red Bull által már kitaposott úton, már ami Forma-1-es autójuk, az SF-23 oldaldobozait illeti, melyek megújultak a Spanyol Nagydíjra.

A kora délutáni első szabadedzésen Carlos Sainz tette fel a fejlesztéseket és bár 32 ezreddel lassabb volt, mint a régi csomaggal futó Charles Leclerc, gyaníthatóan tetszett neki, amit érzett, lévén a második edzésen a monacói is megkapta azokat.

A Sky német nyelvű adásában a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is elemezte a látottakat, nem feltétlenül hízelegve a maranellóiak előtt: „Az Alpine tett egy lépést előre, nagyon jól esik, ha egy harmadik erő is csatlakozik a versenyhez. A Mercedes és a Ferrari, keveréktől függetlenül le vannak maradva és a hosszú etapjaik sem tűnnek olyan jónak.”

Való igaz, az első szabadedzésen még messze le volt maradva Sainz és Leclerc Verstappentől, de a második gyakorláson – melynek összefoglalóját itt olvashatjátok – már csak 3 tizedre voltak tőle, az más kérdés, hogy a mezőny szoros mivolta miatt ez is a 7. és 8. helyre volt elég.

 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk McLaren: le a kalappal a Red Bull F1-es padlólemeze előtt
Következő cikk Russell a Mercedes felemás péntekje után: "Nem ez a specialitásunk..."

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország