Marko: Amit Verstappen Szaúd-Arábiában művelt, arra nincsenek szavak

Helmut Marko úgy gondolja, hogy Max Verstappen a 2021-es szezon utolsó harmadában sokkal többet kihozott az autójából, mint amit lehetségesnek gondoltak. A főtanácsadó Szaúd-Arábiát hozta fel példaként.

Pole man Max Verstappen, Red Bull Racing, arrives on the grid

Fotót készítette: Sam Bloxham / Motorsport Images

Max Verstappen annak ellenére tudta kiélezett bajnoki küzdelemben legyőzni Lewis Hamiltont a 2021-es szezonban, hogy az utolsó futamokon a Red Bull láthatóan lépéshátrányba került a Mercedeshez képest.

Helmut Marko maga is úgy véli, hogy a holland pilóta egész egyszerűen túlteljesítette az elvárásaikat, és bizonyos helyzetekben sokkal többet ki tudott hozni az autóban rejlő potenciálból, mint amennyi valójában a rendelkezésükre áll.

„Max egy teljes versenyző, aki mindig a határig megy” – jelentette ki Marko a ServusTV-nek. „110, 120 százalékot kihozni az autóból a kvalifikáción, más szóval sokkal többet, mint amit amennyit az autó lehetővé tesz, azt hiszem, ez a képesség csak a szezon [2021] utolsó harmadában jött elő.”

Még több F1 hír:

Helmut Marko úgy véli, hogy Max Verstappen Szaúd-Arábiában mutatott teljesítménye egész egyszerűen zseniális volt, már ami az időmérő edzést illeti, és habár a holland az utolsó kanyarban végül a falban kötött ki, így is lenyűgöző volt, amit ott mutatott.

„Ez a kvalifikációs kör, ami aztán a falban végződött, szóval az nem evilági dolog volt” – áradozott a Red Bull főtanácsadója, aki évekkel ezelőtt oroszlánszerepet vállalt abban, hogy áthozzák a hollandot a Milton-Keynes-i alakulathoz.

Korábbi szponzora ellen nyert jelentős összegű pert a Williams

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Gasly aggódik a 2022-es szabályrendszer miatt
Következő cikk Günthert meglepte a masszív „utálkozás” Mazepinnel kapcsolatban

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország