KezdőlapFormula 1Marko Abiteboul szerződtetéséről: Ezt a badarságot honnan szedték?

Marko Abiteboul szerződtetéséről: Ezt a badarságot honnan szedték?

-

Helmut Marko visszautasította azokat a pletykákat, amik szerint Cyril Abiteboul a Red Bullhoz tart.

A Renault egykori vezetője jelenleg a Forma-1-en kívül tevékenykedik. Ugyanakkor sajtórétesülések szerint ez nem sokáig lesz így, mivel a Bikák a motorrészlegük vezetőjévé tennék meg a franciát. Ám az osztrák istálló tanácsadója elmondta, hogy ez képtelenség, sőt nem is érti, mégis honnan jött ez az ötlet.

,,Tényleg nem értem honnan jött ez a badarság. Ez képtelenség. Ben Hodgkinson lesz a motorrészlegünk vezetője. Reméljük, hogy minél hamarabb megkezdheti a munkát nálunk.” – idézi Markót az F1-insider.com

Ugyanakkor a Red Bull tanácsadója Alex Albon korábbi kijelentésére is reagált. A brit-thai versenyző ugyanis megjegyezte, hogy kétséges mennyire lesz versenyképes korábbi csapta 2022-ben, mivel a 2021-es bajnoki csata sokat kivett belőlük:

,,Albon kijelentését félreértelmezték. Csak annyit mondhatok, hogy meg akarjuk védeni Max Verstappen bajnoki címét, és nagyon jó helyzetben vagyunk ehhez. Két különböző fejlesztési programunk volt 2021-ben. Mind a kettő működött. Nincs okunk azt hinni, hogy nem a Red Bull és a Mercedes lesz a favorit. Hacsak valaki időközben meg nem találta a Bölcsek Kövét…”