Marko: a Mercedes mindent megtesz, hogy késleltessék Hodgkinson átigazolását

Helmut Marko, a Red Bull Racing tanácsadója elmondta, hogy a Mercedes mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legkésőbb csatlakozhasson a Red Bullhoz a motorrészlegükre igazolt új technikai igazgató, Ben Hodgkinson.

Helmut Marko, Consultant, Red Bull Racing

Fotót készítette: Sam Bloxham / Motorsport Images

A Red Bull megtette az első nagy lépését afelé, hogy a várhatóan 2025-ben érkező új motorformulára már valóban saját motort készíthessenek, miután a Mercedestől leigazolták Ben Hodgkinsont, akit az olasz pletykák szerint még több más mercedeses mérnök követhet az előttünk álló időszakban.

Arról egyelőre nincs pontos információnk, hogy mikor állhat munkába Hodgkinson, akinek ki kell majd ülnie a szerződésében foglalt távozási időszakot, ami akár 18 hónapos is lehet. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azonban bizakodva mondta, hogy ez nem lesz olyan hosszú időszak, mint ahogyan arra a Mercedes számítana:

„A Mercedes most minden jogi eszközt bevet annak érdekében, hogy késleltessék (Hodgkinson) munkába állását. Ez azonban nem lesz olyan hosszú időszak, mint amilyenben a Mercedes reménykedik” – nyilatkozta Marko az F1 Insidernek.

„A legfontosabb elem ebben a kérdésben az, hogy nem mi próbáltuk meg leigazolni őt, hanem saját magától jelentkezett az egyik, általunk közzétett álláshirdetésre. Ráadásul nem ő az egyetlen, aki szívesen csatlakozna hozzánk.”

Még több F1 hír:

„Van még egy pár világszínvonalú mérnök, akiknek a nevét még nem árulhatom el, akik érdeklődnek. Egy dolgot azonban biztosan tudok: ha Niki Lauda még ma is élne, akkor ez az átigazolás nem lett volna sikeres.”

Azok után, hogy a Red Bull megegyezett a Hondával a japánok erőforrásainak átvételéről, sikerült elérniük azt is, hogy az F1 befagyassza a motorfejlesztéseket a 2022 és 2025 közötti időszakban. A Red Bull-Mercedes motorkérdésének azonban az a legfontosabb eleme, hogy a motorokat véglegesen csak a 2022-es szezon első versenyén fogják szabványosítani, így amennyiben már a 2022-es naptári évben csatlakozik Hodgkinson a Red Bullhoz, még lehet kb. 3 hónapja arra, hogy egy szakértői pillantást vessen a Red Bullra hagyott Honda erőforrásokra.

Massa: A Ferrarinak két győztes pilótája van

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez

Ajánlott videó:

Előző cikk Callum Ilott vezetheti a pénteki első szabadedzésen az Alfa Romeót Portimaóban
Következő cikk Herta nyitott lenne az F1-re a Haasnál, ha a Ferrari támogatná

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország