KezdőlapFormula 1Marko: A Ferrarival ellentétben a Red Bullnál nincsenek gondok

Marko: A Ferrarival ellentétben a Red Bullnál nincsenek gondok

-

Míg a Ferrari komoly megbízhatósági problémákkal küzd, addig a versenyzők és konstruktőrök bajnokságot vezető Red Bullnál nincsenek ilyen gondok. Az F1-es legenda és a Toro Rosso korábbi társtulajdonosa, Gerhard Berger a Kronen Zeitungnak nyilatkozott:

„A Red Bullnak volt némi megbízhatósági problémája a szezon elején. Most a Ferrari a soros.”

Valóban, a Red Bull legutóbbi technikai gondjai viszonylag kisebbek voltak, nem úgy, mint a végzetes motorhiba, ami Charles Leclerc-nek a bakui versenyen 25 pontjába került, és így Max Verstappenhez került. Amikor a Red Bull által fémjelzett Honda erőforrásról kérdezték. Dr. Helmut Marko így felelt az Auto Motor und Sportnak:

„A Ferrarival ellentétben nálunk nincs semmi komoly gond.”

Sőt, a beszámoló szerint a Red Bull motorjain még több futam után is „alig látszanak a kopás jelei”. Ezért Marko így folytatta:

„Az elmúlt öt versenyen erős kilengések voltak, de a mi irányunkba fordult minden. Ez azonban újra megfordulhat. Kétségtelen, hogy a Ferrarinak erős autója van, amennyiben meg tudják oldani a problémáikat. Ezért minden lehetőséget meg kell ragadnunk, amit felkínálnak nekünk.”

Egyetért ezzel a tízszeres futamgyőztes Berger is:

„Ez egész évben így lesz, így mindkét csapat tudja, hogy folyamatosan javulniuk kell. Láthatjuk, hogy a Ferrari máris a határán van.

Az időmérőn észre vehetjük, hogy a Ferrarinak van egy kis teljesítményelőnye, de itt-ott egy-két csavart visszább kell majd húzniuk, mert a totális kieséseik fájnak a legjobban. Túl sok ilyet pedig nem engedhetsz meg magadnak. A Red Bull egy összeszokott alakulatnak tűnik, amely hozzászokott ahhoz, hogy világbajnoki címért küzd, míg a Ferrarinál ez már rég volt, így nem annyira magabiztosak.”

Mindeközben a Mercedes megerősítette, hogy hátsérülése nem akadályozza meg Lewis Hamiltont abban, hogy a hétvégén Montrealban versenyezzen. James Vowles stratégiai főnök nyilatkozott a helyzetükről:

„Lewis itt van ma reggel, eltöltöttem vele pár órát, és jól van. Bakuban túl messzire toltuk a csomagot a pilótáinkkal, jelentős kényelmetlenséget okoztunk nekik, és ezt nem tehetjük meg még egyszer.”