2024. március 28. 15:18
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: A célom az, hogy idén még versenyezzek

Marc Márquez: A célom az, hogy idén még versenyezzek

Marc Márquez a műtétje után a gyógyulás útjára lépett, és a céljai világosan megfogalmazódtak, miközben nézőként követte a világbajnokság eseményeit.

A Honda gyári versenyzője, Marc Márquez jelenleg keményen dolgozik a MotoGP-s visszatérésén. Az alig több mint egy hét múlva megrendezésre kerülő osztrák futamon a spanyol visszatér a Repsol Honda csapatához, hogy beszéljen a jövőbeli tervekről. Az viszont, hogy a nyolcszoros motoros világbajnok mikor ül vissza az RC213V-re, még nem biztos.

Márquez azonban megerősíti, hogy idén szeretné megünnepelni a visszatérését.

„A fő és egyben reális célom, hogy idén versenyezzek. Talán az utolsó két nagydíjon, vagy csak Valenciában.” – jegyezte meg Márquez.

„Mielőtt a jövő évi motorra ülök, legalább egy versenyt teljesítenem kell.”

Eközben a királykategória élén ismét felgyorsult a világbajnoki küzdelem. Fabio Quartararo még mindig vezeti a bajnokságot, de az utóbbi időben sok pontot veszített Pecco Bagnaiával szemben.

„Pecco az egyik főszereplője a világbajnokságnak. Fabiónak szüksége van a Yamaha segítségére. Szupergyorsan motorozik, de nagyon nehéz úgy harcolni másokkal, hogy az egyenesekben nincs sebességük.”