Már Ausztráliában változások jönnek Ocon és Alonso büntetése után

Két futam, két szokatlan büntetés. Bahreinben Esteban Ocon, Szaúd-Arábiában Fernando Alonso kapott azért egy öt másodperces büntetést, mert nem megfelelően állt be a rajtkockájába. Az Ausztrál Nagydíjra azonban máris változások történtek.

Circuit detail

Circuit detail

Zak Mauger / Motorsport Images

Korábban egyáltalán nem volt megszokott, hogy valakit azért szankcionáljanak, mert oldalirányban kilóg az autója a rajtkockából, az FIA egy ideje azonban a hosszirányú beállás mellett már ezt is figyeli, 2023-ban pedig ennek máris volt két áldozata.

Míg Bahreinben Ocon nem igazán értette, miért kapott ezért büntetést, hiszen korábban is sokszor csinált ilyet, addig Alonso már „jobban” fogadta azt, hiszen két héttel korábban az előző csapattársának az esete egyfajta precedenst teremtett ezzel kapcsolatban.

Azzal viszont a legtöbben egyetértettek, hogy nincs szükség az ilyen szankciókra, mivel a versenyzők nem igazán nyernek azzal semmit, ha pár centivel kilógnak a felfestésből, miközben az F1-es autók jellege miatt amúgy is nagyon nehéz látni, hova állnak fel egy-egy rajtnál.

Szaúd-Arábia után aztán hamar híre ment, hogy módosítások jöhetnek, most pedig egy kép tanúsága szerint az FIA máris reagált a két korábbi esetre, ezért a most hétvégi melbourne-i futamon nagyjából 20 centivel szélesebbek lesznek már a rajtkockák, ezzel csökkentve annak esélyét, hogy valaki komolyabban elvétse azokat.

 

Mindezt pedig valószínűleg hamar szabályba is foglalják majd, így a többi helyszínen is ki kell szélesíteni a felfestéseket.

Az idei Ausztrál Nagydíj remélhetőleg nagyobb izgalmakat hoz majd az élen zajló csaták terén, mint az év első két viadala, de hogy ebben esetleg mekkora szerepe lehet az időjárásnak, azt ide kattintva megtudhatod.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Fernando Alonsónak üzent a 19 éves világelső teniszező (kép)
Következő cikk Új szponzort jelentett be a McLaren, 47-nél járnak!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország