péntek, március 29, 2024

Majdnem felrobbant a legendás versenyző, nem is akar hallani a szériáról

Dátum:

Megosztás:

Tony Stewart a Stewart-Haas Racing csapattulajdonosa nem akarta kommentálni a csapatát sújtó büntetéseket.

- Reklám -

Mivel csapata még mindig fellebbez a NASCAR által kiszabott 200 000 dolláros bírság ellen, és mivel a Stewart-Haas Racing a NASCAR által hozott döntés alapján manipulálta a múlt hétvégi, Charlotte Rovalban rendezett Cup rájátszás verseny célba érését, Tony Stewart társtulajdonos úgy döntött, hogy szerdán nem beszél az esetekről.

- Reklám -

Nem fogok erről beszélni” – mondta Stewart. „Annyira dühös vagyok most a NASCAR-ra, hogy inkább nem beszélek róla.

A NASCAR kedden közölte, hogy az adatok és a csapatok kommunikációjának felülvizsgálata kimutatta, hogy Stewart csapata manipulálta a Charlotte-ban rendezett futam eredményeit.

- Reklám -

Miközben a Stewart-Haas Racing fellebbezett Custer büntetése ellen, szerdán ejtette a Kevin Harvickkal és csapatfőnökével szemben korábban kiszabott büntetésekkel – köztük 100 000 dolláros bírsággal – kapcsolatos fellebbezését, miután a Fordja megbukott a verseny utáni ellenőrzésen Talladega-ban.

Ha nem lenne még néhány kötelezettségem, amin részt kell vennem, akkor az év hátralévő részében nem jelennék meg több NASCAR-versenyen. Nem pazarolnám az időmet” – mondta a dühös Stewart.

A vasárnapi versenyen úgy tűnt, hogy Cole Custer szándékosan lassított a pályán – a csapata utasítására -, miközben csapattársa, Chase Briscoe elviharzott mellette, hogy kétségbeesetten próbáljon bejutni a rájátszás harmadik fordulójába.

A NASCAR 100 000 dolláros büntetést szabott ki Custerre és 50 versenyzői, valamint 50 tulajdonosi pont elvesztését szabta ki az SHR-re. Mike Shiplett csapatfőnököt szintén 100 000 dolláros pénzbüntetéssel sújtották és határozatlan időre felfüggesztették.

Stewart kedd este küldött egy tweetet, ami így szólt: „Új hétvégi hobbit keresek (valami nem déli sportágat), ha valakinek van ötlete. Valamit amiben kevés a dráma, és nyugis.

Stewart soha nem félt kimondani a véleményét, és a három bajnoki címe mellett arról híresült el, hogy könnyen összeveszett mind a sajtó, mind a széria képviselőivel.