KezdőlapFormula 1Magnussen pole-ja kifejezetten rossz hír Schumachernek

Magnussen pole-ja kifejezetten rossz hír Schumachernek

-

Mick Schumachernek nem tett jót az új Haas-szerződésre vonatkozó esélyeinek Interlagosban azzal, hogy a sprintfutam utolsó helyére kvalifikálta magát.

A 23 éves német számára még rosszabb, hogy csapattársa, Kevin Magnussen megdöbbentette a Forma-1-es világot azzal, hogy megszerezte saját és a csapat történetének első pole pozícióját – amihez persze a Q3-ban a későn érkező eső is hozzájárult. Még a Red Bull-os Dr. Helmut Marko is kénytelen volt elismerni, hogy ez lenyűgöző teljesítménye volt a tapasztalt dánnak:

„Magnussen élt a lehetőségével, elsőként jött ki, és hibátlan kört futott. Max Verstappen hibázott a 8-as kanyarban, ami öt tizedébe fájt, egyébként ez elég lett volna.”

Marko persze biztos benne, hogy Verstappen könnyedén győzni fog:

„Nem számít, hogy száraz-e vagy vizes a pálya. Maxnak óvatosnak kell lennie, mert láttuk már, hogy Magnussen is képes őrültségekre. Szingapúrban láthattuk, hogy kellemetlen ellenfél a párharcoknál. Max rámegy majd a győzelemre, de túl nagy kockázat vállalása nélkül. Szerintem a sprintfutamon ő fogja megszerezni a győzelmet.”

A Haas csapatfőnöke, Gunther Steiner láthatóan örült Magnussen pole-jának – és nem volt elragadtatva Schumacher lehetetlenül-utolsó, 20. helyétől. Az 57 éves szakember, aki a pletykák közepette bejelentésre készül, hogy Nico Hülkenberg fogja helyettesíteni Schumachert 2023-ra, így vélekedett:

„Szerintem amikor kihajtott, egy kicsit túlságosan is tétován ment egy kört. Még nem beszéltem Mickkel az időmérőjéről, bár azonnal odajött hozzám, és gratulált.”

Steiner Brazíliában utalt rá, hogy a jövő hétvégi, szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj előtti napokban várható a bejelentés. Schumacher Interlagosban már így nyilatkozott:

„Nincs B tervem, majd akkor gondolkodom rajta, ha itt az ideje. Ugyanakkor azért vagyok itt, mert szeretem a sportágat.”

Mivel már olyan pletykák keringenek, hogy tartalékversenyzőként szerződhet az Alpine-hoz, ezért így folytatta:

„Nem azért vezetek, mert meg akarom mutatni az embereknek, hogy mit tudok vagy mit nem.”

Annak ellenére, hogy a Red Bull 2023-ra Nyck de Vries-t választotta az AlphaTaurihoz, a faenzai csapat főnöke, Franz Tost szerint egy év kihagyás véget vethet Schumacher teljes Forma-1-es karrierjének. A Sport1-en beszélt erről:

„Szomorú lenne, ha nem lenne itt a fontos harmadik évében. Mindig azt mondom, hogy egy pilótának három évre van szüksége, amíg tudja, mit kell tennie a Forma-1-ben. Ez azt jelenti, hogy 2023 lenne a döntő éve Micknek. Egy év kihagyás mindenképpen visszavetné őt, mert ez nem csak a vezetési képességek, hanem a Forma-1 egészének megértése szempontjából is fontos fejlődési fázis. Megszakítaná vele a ritmusát. Ahhoz, hogy ezt visszanyerje, rengeteg időre és energiára lenne szüksége.”

Magnussen a pole-járól: Erről még álmodni sem mertem