DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Magnussen elárulta, melyik csapattól tart a legjobban

A Haas autójával elégedett, az élen nem vár változást, a középmezőnyben viszont fokozattan figyel az Aston Martin istállójára Kevin Magnussen. A dán szerint riválisuk sokat lépett előre.

A tempót és a megbízhatóságot tekintve is egészen bizakodók lehetnek az amerikai alakulatnál. Kevin Magnussent a tesztek utáni összegzés gyanánt az erősorrendről is megkérdezték, a rutinos pilóta pedig úgy gondolja, főleg a középmezőny környékén lehet változásokra számtani. A 30 esztendős pilóta elárulta, véleménye szerint az Aston Martin tette meg a legnagyobb lépést a tavalyi szezonhoz képest, a zöld autók pedig komoly meglepetést okozhatnak.

„Gyanús, hogy a szokásos csapatok lesznek az élmezőnyben, az Aston Martin viszont igazán lenyűgöző volt a három nap során. Szerintem nagy lépést tehettek” – idézte Magnussent az F1 hivatalos weboldala.



 

„Itt van egy nagy csoport, de nehéz megmondani, hol is vagyunk benne jelenleg. Azt legalább tudjuk, hogy közel vagyunk hozzájuk, és egy hosszú szezon áll előttünk, ahol a fejlesztésekben is versenyzünk egymással” – folytatta a dán, akihez hasonlóan csapattársa, Nico Hülkenberg és George Russell is megdicsérte az Aston munkáját.

Egyelőre minden a tervek szerint halad

Magnussen természetesen értékelte a saját teljesítményüket is. Érzései alapján jó alapokkal rendelkeznek az idei szezonra, a teszt során pedig képesek voltak végigcsinálni a tervezett programjukat.

„A tavalyihoz képest ez más, mert az autók is változtak és a szabályok is, szóval vannak apró vonások, amiket másnak érzek, de összességében jó érzéseim vannak. A legvégén a lágyabb keveréket is feltettük, és egy kisebb időmérős szimulációt is csináltunk, tulajdonképpen jól éreztük magunkat. A köridők alapján valószínűleg még mindig valahol a mezőny közepén vagyunk, szóval ez egy jó kiindulópont. Izgalmas lesz látni, valójában hogyan megyünk a jövő szombati kvalifikáción, aztán persze a nagy teszt majd a vasárnapi verseny lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: