2024. április 26. 14:21
KezdőlapMotoGPMaga Puig szerint is szemléletváltásra kényszerül a Honda

Maga Puig szerint is szemléletváltásra kényszerül a Honda

A Honda 2022-ben egészen förtelmes teljesítményt nyújt. Ezt látja a csapatfőnök Alberto Puig is, aki tudja, váltaniuk kell.

A Honda 2022 eddig teljesített tizenegy versenyén mindössze 85 pontot szerzett. A japánok versenyzői közül még a sérüléseivel küszködő, de sok csodát megcsináló Marc Márquez sem tudott idén dobogóra állni. Ez egyedül Pol Espargarónak sikerült még a szezonnyitó Katari Nagydíjon. Németországban az a csúfság is megesett velük, hogy 40 év után először a pontszerzés sem jött össze.

A csapatfőnök Alberto Puig is látja, hogy baj van a Honda háza táján, erről pedig kíméletlenül, kendőzetlen őszinteséggel hajlandó volt nyilatkozni is.

Ez nem egy jó szezon” – ismeri el a csapatfőnök. „És igazából már lementünk a helyzet legmélyére, és az sem jelentett előrelépést. Nyilvánvaló tény, hogy nem vagyunk versenyképesek. Ezen pedig változtatni kell. Megpróbáltuk ezt már sokféleképpen, lehetne ezt nagyon sokáig magyarázni. De nem ment. Így pedig most valami más kell. Ezt próbáljuk most megvalósítani. De szerencsére a Honda történetében több jó pillanat volt, mint rossz.

Puig ettől függetlenül nincs elkenődve, és bizakodik. „A Honda története arról szól, hogy soha ne add fel. Beszélhetünk különböző időszakokról, mindent sikerült megoldani és kijönni belőle. Most valószínűleg egy szemléletváltásra van szükség. A legfontosabb, hogy ebben se adjuk fel. Meg kell találnunk a legjobb megoldást.

A két Honda-motoros csapat, a Repsol és az LCR versenyzőinek háromnegyede távozik 2023-ra. Az egyetlen fix ember Marc Márquez, de ő is új csapattársat kap. Az LCR pedig jövőre egy teljesen új felállással vág neki a szezonnak.