szombat, április 20, 2024

Luxus helyszínen hozott szoros végeredményt az IndyCar tesztje

Dátum:

Megosztás:

A kaliforniai Thermal Club tesztpályán csütörtökön és pénteken együtt körözött a mezőny a 2023-as szezonra való felkészülés jegyében.

- Reklám -

Ez volt az első alkalom 2020 óta, hogy a csapatok közösen bonyolítottak le egy tesztet a privát gyakorlásaik mellett, és a három évvel ezelőtti próbálkozással ellentétben az időjárás ezúttal nem tett keresztbe. A két tesztnapon egy szünettel kettébontva összesen öt-öt órát gyakorolhattak a csapatok, a felkészülést nagyobb akadály nem háltráltatta. Meghibásodások természetesen előfordultak, de baleset nem történt, csak kicsúszások miatt került elő a piros zászló.

- Reklám -

A többszáz millió dollárt érő, csak (évi 5 millió dollárba kerülő) klubtagsággal látogatható, szállodával, éttermekkel és wellness-komplexummal rendelkező tesztpálya egy kivétellel hosszabb, mint az IndyCar idényének bármelyik helyszíne, ennek ellenére a második tesztnap végére alig másfél másodperc választotta el a leggyorsabb és a leglassabb versenyzőt.

A 27 pilótából Marcus Ericsson (Chip Ganassi Racing) futotta meg a legjobb időt, őt Christian Lundgaard (Rahal Letterman Racing) és Kyle Kirkwood (Andretti Autosport) követte.

- Reklám -

Az újoncok közül Marcus Armstrong 5., Agustin Canapino 21., Sting Ray Robb 24., Benjamin Pedersen 27. lett. Az eredmények természetesen viszonylag keveset árulnak el az erőviszonyokról. „Lekapartuk a rozsdát magunkról. Jó újra munkába állni és felvenni a ritmust” – mondta például az első napon Colton Herta.

A meghibásodásokkal egyik csapat sem került nagy hátrányba, a megtett távokban nem alakultak ki látványosan nagy különbségek. A két tesztnap eredményei az alábbi linkeken érhetők el:

Az IndyCar szezonja március első hétvégéjén indul.