KezdőlapRallyLukyanuk nyert Lengyelországban, Herczigék ötödikek lettek!

Lukyanuk nyert Lengyelországban, Herczigék ötödikek lettek!

-

Alexey Lukyanuk és Alexey Arnautov nyerte a Lengyel Rallyt 18.4 másodperccel Andreas Mikkelsen és Ola Floene előtt. A harmadik helyen a lengyel Mikolaj Marczyk – Szymon Gospodarczyk páros ért célba 1 perc 54 másodperces különbséggel. Herczig Norbert és Ferencz Ramón ötödik lett a Skoda Fabia Rally2 evo-val.

- Hirdetés -

Alexey Lukyanuk nem erőltette meg magát az ERC első futamának zárónapján. Csak egy gyorsaságit nyert, a többin inkább okosan, de azért persze elég gyorsan versenyzett ahhoz, hogy semmi se veszélyeztesse a győzelmét.

- Hirdetés -

Mikkelsenék fél perces hátrányban kezdték a délutáni négy gyorsaságit, de hiába próbálták fokozni a nyomást Lukyanukon, az orosz ennél sokkal rutinosabb róka, így a végére Mikkelsen is belátta, hogy itt most elég lesz az ezüstérem. Mögöttük sem folyt nagy csata a dobogó harmadik fokáért, a 2019-ben lengyel bajnok Marczyk is csak arra figyelt, hogy biztonságosan célba érjen.

- Hirdetés -

Nem volt ennyire könnyű dolga Herczig Norbertnek és Ferencz Ramónnak. Yoann Bonnatóval csatáztak egész nap, és a spanyol Llarena Efrén is ott volt a nyomukban, de végül hiba nélkül és gyorsan autóztak, így ötödik helyen értek célba. Még a céldobogó előtt nyilatkoztak a racingline.hu-nak.

„Hihetetlenül boldogok vagyunk, egyrészt azért, mert sikerült olyan eredményt elérni, ami ebben a mezőnyben kiemelkedő. Másrészt azért, mert látjuk, hogy az év elején elvégzett munka, a tesztek, a portugáliai tesztverseny nem volt hiábavaló. Sőt, nagyon határozott javulást látok a részeredményeinkben murván, és az érzés is az, mint amit az óra mutat, magabiztosabbak, kiegyensúlyozottabbak és gyorsak tudtunk lenni” – mondta Herczig Norbert.

ERC Lengyel
fotó: SKODA Rally Team Hungária

Sajnos a többi magyar páros esetében már vegyesebb a kép. A jó hír, hogy László Zoltán és Kovács Annamária az RC3-as kategória hatodik helyén célba ért, sikerrel teljesítették a versenyt.

Nem sikerült a bravúr László Martinnak és Berendi Dávidnak. A pilóta második murvás versenyén a kategória negyedik helyén álltak, amikor a 13-as gyorsaságin eltört a kormányösszekötőjük, és ki kellett állniuk.

ERC Lengyel
fotó: Berendi Dávid

Érdi Tibor és Csökő Zoltán még tegnap esett ki. Egy bukkanó után lesodródtak a pályáról, és miközben próbáltak visszatérni, elsodortak két nézőt, így nekik is véget ért a versenyük.

Folytatás két hét múlva, Lettországban, murván.

A Lengyel Rally nem hivatalos végeredménye:

1. Alexey Lukyanuk/Alexey Arnautov Citroën C3 Rally2 1:48:31.3
2. Andreas Mikkelsen/Ola Floene Škoda Fabia Rally2 +18,4
3. Mikolaj Marczyk/Szymon Gospodarczyk Škoda Fabia Rally2 evo +1:54.7
4. Nil Solans/Marc Martí Škoda Fabia Rally2 evo +3:06.2
5. Herczig Norbert/Ferencz Ramón Škoda Fabia Rally2 evo +3:44.8
6. Efrén Llarena/Sara Fernández Škoda Fabia Rally2 evo +3:46.5
7. Wojciech Chuchala/Sebastian Rozwadowski  Škoda Fabia Rally2 evo +3:56.0
8. Yoann Bonato/Benjamin Boulloud Citroën C3 Rally2 +4:11.7
9. Erik Cais/Jindřiška Žáková Ford Fiesta Rally2 +4:16.6
10. Grzegorz Grzyb/Michal Poradzisz Škoda Fabia Rally2 evo +4:43.1
ERC Lengyel
fotó: Skoda Rally Team Hungária
- Hirdetés -
Forrásfiaerc.com

Hírlevél

- Hirdetés -