2024. március 28. 15:47
KezdőlapMotoGPLilába öltözik a Pramac Ducati

Lilába öltözik a Pramac Ducati

Johann Zarco és Jorge Martin Ducatija az új szponzor érkezésével lilába öltözik Mugellótól.

Az új szponzori megállapodás értelmében a Pramac Ducati gépei, amelyeket jelenleg Johann Zarco és Jorge Martin vezet, 2024 végéig új festéssel versenyeznek majd. Az olasz Prima Assicurazioni biztosítási ügynökség érkezésével a csapat hivatalosan is „Prima Pramac Racing” néven fog szerepelni a világbajnoki küzdelmekben.

„A mai nappal új fejezet kezdődik a Pramac Racing történetében”mondta Paolo Campinoti, a Pramac vezérigazgatója. „Büszkén jelentem be itt a Mugellói Nagydíjon, hogy fontos együttműködés kezdődik a Pramac Racing és a Prima Assicurazioni között.

„Ma változnak a Pramac Racing színei, és először kerül be a lila szín a történelmünkbe.

„Prima Pramac Racing lesz a csapatunk neve a következő három évben, remélve, hogy ez csak egy nagyszerű és izgalmas kaland kezdete lehet, biztosak vagyunk benne, hogy együtt nagyon elégedettek leszünk.

„Köszönöm [a Prima vezérigazgatójának] George Ottathycalnak, hogy velünk együtt hisz ebben a nagyszerű projektben.”

Zarco és Martin azon tíz különböző versenyző között van, akik idén eddig a MotoGP dobogójára állhattak.

Zarco jelenleg a gyári Ducati versenyzőjével, Jack Millerrel holtversenyben az ötödik helyen áll a világbajnokságban. Martin – aki történelmet írt a Pramac első királykategóriás győzelmével a tavalyi szezonban, és a MotoGP eddigi legjobb kvalifikációs versenyzője az idei szezonban – a 15. helyre csúszott vissza, miután sorozatos kudarcokat szenvedett.

A legújabb Desmosedici gépekkel rendelkező Pramac még nem jelentett be versenyzőket a 2023-as MotoGP-szezonra.

Martin nem titkolta, hogy szeretne feljebb lépni és a gyári csapatban versenyezni, de – ahogy azt Francesco Bagnaia jelenlegi gyári csapattársa, Jack Miller is elismerte – papíron a Gresini háromszoros futamgyőztese, Enea Bastianini tűnik az egyértelmű favoritnak az ülésre.