„Lewis nem olcsó mulatság, sokba kerül a Mercedesnek...”

Damon Hill azt fejtegette, hogy milyen okok húzódhatnak meg Lewis Hamilton szándéka mögött, már ami a Forma-1-es karrierjének meghosszabbítását illeti. A világbajnok szerint kettőn áll a vásár, és a brit bizony nem olcsó mulatság a Mercedesnek.

Lewis Hamilton, Mercedes-AMG

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

Lewis Hamilton hétszeres világbajnokként a sportág egyik meghatározó alakja. A brit azonban nem a legjobb napjait éli a Forma-1-ben, hiszen tavaly esett meg vele először a karrierje során, hogy futamgyőzelem nélkül fejezett be egy szezont.

Hamilton az utóbbi időben azonban – ahogy a Netflixen futó Drive to Survive című dokumentumfilm-sorozatban is látható – több ízben kifejtette már, hogy imádja a versenyzést, és még sokáig itt szeretne maradni az F1-ben. Damon Hill szerint továbbra sem feltétlenül érthető, milyen okok miatt ragaszkodik a brit a száguldó cirkuszhoz.

„A kérdés az, hogy mi tartja őt itt? Csak azért marad, hogy megszerezze azt a nyolcadik bajnoki címet? Vissza fog vonulni, ha ez sikerül neki? Vagy azért, mert továbbra is versenyezni akar, a versenyzés szeretetéért csinálja?”

Kétségtelen tény, hogy nagy vonzerő lehet Lewis Hamilton számára a nyolcadik bajnoki cím, hiszen így ő lenne a rekorder ebben a tekintetben. Jelenleg ugyanis a britnek ugyanannyi összesített elsősége van, mint a legendás Michael Schumachernek.

„Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy mindkét fél megvárja, mennyire versenyképes a Mercedes, mielőtt elkötelezné magát egy új szerződés mellett” – vélekedett az egyszeres világbajnok a Telegraph.com-nak. Ő ugyanis úgy gondolja, hogy ha a Mercedes 2023-ban nem lesz újra a csúcson, Hamilton kevésbé lenne hajlandó több évre elkötelezni magát a német gyártóhoz.

„Vagy talán a csapat az, aki húzza az időt? Lewis nem olcsó mulatság. Sokat ad a Mercedesnek, de sokba is kerül nekik. George Russell személyében van egy fiatal versenyzőjük, aki a megfelelő autóban képes lehet bajnoki címet szállítani.”

Az biztos, hogy nem a McLaren lesz Hamilton kihívója, miután Stella szerint még a TOP4-ben sem lesznek ott.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Az Alpine rejteget, de a 3. helyet akarják
Következő cikk A Forma–1 ezúttal a Premier League egyik topcsapatával szövetkezik

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország