KezdőlapFormula 1Lesznek nézők a Francia és az Osztrák Nagydíjakon is

Lesznek nézők a Francia és az Osztrák Nagydíjakon is

-

A francia Paul Ricard és az osztrák Red Bull Ring is fogadhat majd már nézőket az elkövetkezendő Forma-1-es futamokon. 2021-ben tehát a „szellemversenyek” száma csökkenni fog, mert ugyan limitált számban, de a szervezők elkezdték megnyitni a rajongóknak a lelátókat. Ugyanakkor Bakuban, a soron következő futamon jövő hét végén még nem lesznek nézők. A helyi promóter így fogalmazott ezzel kapcsolatban:

„A 2021-es versenyhétvégénk túl gyorsan érkezett ahhoz, hogy biztonsággal megrendezhessük az eseményt, szurkolók jelenlétében.”

A Francia Nagydíj következik ezután majd Paul Ricardon, és a Ouest-France úgy tudja, hogy védettségi igazolvánnyal 15.000 néző fogadására kaptak engedélyt. Az újság szerint a kilátogatóknak meg kell mutatniuk a negatív PCR- vagy antigéntesztjüket, igazolniuk kell, hogy esetlegesen mikor estek át a COVID-19 fertőzésen, avagy igazolniuk kell a védőoltás meglétét.

Az osztrákok duplafordulója miatt amely a stájerországi Red Bull pályán lenne, a Kleine Zeitung azt állítja, hogy kormányzati szintű tárgyalások folynak, döntés pedig péntekre várható.

Jegyek ugyan már kaphatók, de egyelőre nem világos, hogy a szabadtéri sportrendezvények jelenlegi 3000 fős limitje felett hány néző számára engedélyezik a belépést.