Leclerc-t meglepte, hogy Norris ennyire "agresszív" manővert mutatott be

Charles Leclerc elismerte, meglepte őt, amikor Lando Norris egy „agresszív” megmozdulással kiforgatta a Forma-1 vasárnapi Brazil Nagydíján.

Lando Norris, McLaren MCL36, Charles Leclerc, Ferrari F1-75, collide, resulting in a spin

Andy Hone / Motorsport Images

Az incidens az első körben Daniel Ricciardo és Kevin Magnussen ütközése miatt elrendelt biztonsági autós fázist követően történt. Az első rajtnál Norris megelőzte a közepeseken rajtoló Leclerc-t, majd az újraindításnál a hatos kanyarban a Ferrari versenyzője kívülről ment volna el Norris mellett, aki azonban hozzáért, így a monacói autója megpördült.

Leclerc autója orrát beleverte a falba és emiatt orrkúpot is kellett cserélni az autón, míg Norris öt másodperces büntetést és két büntetőpontot kapott, majd az autó meg is állt alatta. Leclerc végül a negyedik lett, de rossz szájízzel konstatálta, hogy a Ferrari nem szólt Sainznak, engedje el, hogy értékes pontokat szerezzen az egyéni pontversenyben Sergio Perezzel szemben.

A bajnokság második helyéért küzdő pilóta a Motorsport.comnak később elmondta, nem olyannak ismerte Norrist, aki hasonló csatákba belemegy: „Nyilván, Lando nem ilyen figura, de ma valamiért nagyon agresszív volt, ahogy tegnap Carlosszal is.”

„Nem értem, miért, de ez van. Persze nem azt vártam, hogy hagy majd elmenni, nem is tette, de a mai egy kicsit sok volt és azt hiszem, a büntetéssel ennek meg is fizette az árát. Azt hittem, hagytam helyet, de megcsúszott a kocsija hátulja és megpöckölt. Kár érte.”

Leclerc először azt hitte, nem fogja tudni folytatni a versenyt, miután a falba ütközött: „Nagyon meglepett, igen. Elég szerencsések voltunk, nem tudom, mennyire sérült az autó, talán kicsit elkezdett jobbra húzni, de amúgy minden oké volt. Utána a tempónk is nagyon jó volt. Főleg az előtte lévő kört is nézve, ez volt a legtöbb, amit a maiból ki tudtunk hozni.”

Leclerc szerint a közepes keverék volt a megfelelő választás a rajthoz, még ha a baleset miatt nem is úgy jött ki a dolog, ahogy tervezték: „Nyilván nem úgy terveztük meg a dolgot, hogy az első körben lesz egy kis balhé és talán Carlosnak volt némi problémája, de nem tudom. Nehéz megítélni, de szerintem itt jó döntést hoztunk.”

„A Mercedes nagyon gyors. Ma nagyon erősek voltak, főleg az utolsó etapon, azt hiszem Carlos teljesen új gumikon volt, míg ők elöl kicsit régebbiekkel, de még így is nagyon erős tempót tudtak diktálni.”


Vettel elmondta, kit tart a legtehetségesebbnek egykori riválisai közül.

 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Újabb volt pilóta áll ki Verstappen mellett
Következő cikk Daniel Ricciardo „nem akar nemet mondani” az ausztrál sorozatra

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország