KezdőlapFormula 1Leclerc szerint Hamilton még megszerezheti a nyolcadik világbajnoki címet

Leclerc szerint Hamilton még megszerezheti a nyolcadik világbajnoki címet

-

Charles Leclerc szerint Lewis Hamilton a következő években még megszerezheti a nyolcadik világbajnoki címet.

A brit versenyző 2020-ban állította be Michael Schumacher rekordját. Tavaly jó esélye volt arra, hogy egyedüliként 8 cím álljon a neve mellett, ám a szezonzáró futam utolsó körében Max Verstappen elorozta tőle a legnagyobb kupát.

Az új szabályok azonban visszavetették a Mercedes teljesítményét, így idén a végső győzelemért a Red Bull és a Ferrari csatázik. A hétszeres világbajnok szerződése jövőre jár le. A szerződéshosszabbítás benne van a pakliban, így a monacói szerint ellenfele megszerezheti még a hőn áhított rekordot.

„A megfelelő autóval igen, hiszen ő egy nagyszerű versenyző. Ám ha ellenem küzdene a címért, akkor én természetesen magamat választanám. Bocs, Lewis.” – magyarázta a 24 éves pilóta.

Leclerc-t sok veszteség érte élete során. Édesapja után, mentorát és keresztapját, Jules Bianchit is elvesztette. 2019-ben pedig barátjától, Anthoine Huber-től is búcsút kellett vennie. A két francia a versenyzés miatt vesztette életét, ám a monacói nem fél a pályán.

„Nem gondolok a veszélyre. Rendkívül közel álltam Jules-höz, Anthoine-t pedig fiatal koromban ismertem meg. Nagyon nehéz azt látni, hogy akiket ismertél, a sport miatt nem lehetnek már veled. Ám én nem gondolok arra, hogy abbahagyom. Fiatal korom óta erre vagyok programozva. Semmi máshoz nem értek, csak a versenyzésben vagyok jó.”

Pár nappal édesapja halála után a 24 éves versenyző Forma 2-es futamot nyert Bakuban. Első F1-es diadalát pedig egy nappal Hubert tragikus esete után aratta.

„Azt kérdeztem magamtól, hogy mit akart volna az apám abban a pillanatban. A válasz elég gyorsan jött: versenyezni és nyerni. Mindkét cél sikerült elérni. Nagyon közel álltam az apámhoz. Mindent megtett értem. Egyenesen Bakuba mentem, majd visszarepültem a családomhoz, hogy tegyem amit ilyenkor szükséges. Egy dolog miatt volt bűntudatom. Azokban a percekben kizártam az apám és a barátom elvesztésének gondolatát. Ám ez csak néhány órára szólt.” – tette hozzá Leclerc.